HTML

Való igaz

Közélet,némi nemiség és a hétköznapok apró,cseprő dolgai az én szememmel és természetesen gyarló életem pillanatai.

Friss topikok

  • hugóca: Kicsit nyersre sikeredett(ami nem szokatlan tőled!),de van sok igazság tartalma;( Küzdök a lelkifu... (2009.09.22. 14:05) Még itt van de már csak D-6 nap...
  • zoomface: ha igazi ferfi lennel akkor surfoztel volna egyet a dunan a we are the world zenejere! aknatuz alatt (2009.06.26. 10:06) Ez egy szürreális reggel...
  • zoomface: neked a legjobb lol (2009.06.24. 16:16) Elérzékenyültem....
  • zoomface: az ilyet a Joizlesnveben kell a exkommunikalni. MOST! (2009.06.24. 13:15) Vége a világnak!!!!
  • Kisember: A dudálásodat és a kárörvendésedet leszámítva jó kis írás.A duda nem nevelésre, hanem balesetek el... (2009.06.24. 09:44) Válság a f@szomat!

Válság a f@szomat!

Kentetsu 2009.06.24. 09:44


Meg kell állapítanom a magyar nemzet megint nagy lett!Mit nekünk a wall street-i brókerek öngyilkossági hulláma.A világ éhezőinek rohamosan növekvő száma és a munkanélküliség soha nem látott mértéke.Mi leszarjuk itt ebben a tejjel-mézzel folyó kánaánban.Mire alapozom ezt a véleményemet?Tényekre,egyszerű,szemmel látható tényekre.
Mert nézzük meg a mai budapesti autóhelyzetet.Az üzemanyagárak már-már a megfizethetetlen sávba csúsznak át és mégis a magyar - jól kereső nemzetként- önti le a benzint,dízelt a gépállatok torkán.Amióta visszajöttünk Magyarországra,nem nagyon közlekedem autóval,csak ha nagyon szükséges.Na ezzel nem igy vannak városlakó - vagy ingázó - polgártársaim.Volt "szerencsém" ugyanis tegnap autóval érkeznem munkába.Tudtam,hogy délután még megyek sok helyre-többek között bevásárolni is- ezért döntöttem igy.Reggel nem is mentem be időre,inkább elődolgoztam otthonról,tudván úgysem jutok be az irodába a reggeli őrületben.Kivártam egészen 10óráig és utamra keltem..befelé nem is volt gond.Az már picit bosszantott,hogy egy órával tovább maradtam bent.Azon egyszerű okból mert tudtam,inkább ülök az irodában mint a dugóban.Én naiv azt hittem az az egy óra elég lesz...de nem lett.Újpestre kellett volna átjutnom..Elindultam a Mészáros utcából az Alagút irányába.Egészen sikerült eljutnom nagyjából 300métert dugó nélkül,majd hirtelen következett 20perc várakozás és majdnem 1km előrejutás.Gondoltam elsurranok másfelé.Irány az Erzsébet híd...
A szokásos- nem is tudtam mit vártam - kép fogadott.Végeláthatatlan kocsisorok...
A budai hídfőnél akik a Rudas mögül próbáltak feljutni a hídra,akár le is sátorozhattak volna.Természetesen senki nem engedte be őket,pedig állt az összes sáv a hídon.Az egyetlen reményük a hídra való feljutáshoz az lett volna,ha bekanyarodnak a buszsávra és előrébb megpróbálnak besorolni.De a variáció meg azért volt döglött,mert a buszsávot a taxis-állatok- és a gyorsulási versenyeken nevelkedett audisok,mercisek,marhák használták olyan sebességgel,hogy nincs az az épeszű lény aki ki mert volna menni eléjük.Én azonnal karitatív üzemmódba kapcsoltam és megálltam.Nem voltam hajlandó előre araszolni újabb 1 autónyit,inkább megkíséreltem beengedni egy autóstársat.Na szinte még fel sem foghatta a szerencsés,hogy megúszta és beállhat a sorba amikor már a mögöttem álló "értelmiségi" fuvarozó rátenyerelt a dudára.Mivel múlt héten megfogadtam nem idegesítem magamat mások f@szságán,ezért nem szálltam ki megkérdezni mégis mi az anyját dudál,inkább -nevelő célzattal - kiengedtem még vagy 5-6 autót.Méltó bosszúm után araszolgattam tovább a sorban.El is jutottam 10-12 perc alatt odáig,hogy úgy döntöttem én is használhatom pár méteren a buszsávot.Meg is tettem és lenyomultam a rakpartra.Természetesen rossz sávba soroltam be és meg kellett kerülnöm az egész mindenséget,hogy újra irányba kerülhessek.De sikerült és ekkor ért a következő behatás a fogadalmam ellen.Történt ugyanis,hogy állok a sokadik lámpánál és várom az átjutásomat.Ekkor egy autó oldalról bevágódik nagy sebességgel és megáll keresztben -a lámpán túl- előttem jelezvén az előjogait,miszerint a kresz rá nem vonatkozik.Még időm sem volt felocsúdni,amikor a még meglévő 2méterre úgyanezen manővert előadva bevágódott még egy barom...Na itt jött újabb népnevelő akcióm.Összemosolyogtam a tükörben a sofőrökkel és rátenyereltem a dudára.Mivel mind a két autó a lámpa láthatósági szögén kívül tartózkodott,ezért nem tudták azért dudálok mert mehetnek,vagy azért mert a jó anyjukat.Ráadásul mint említettem mindezt mosolyogva...Olyan sikeres lett az összezavaró hadműveletem,hogy amikor végre elindulhattunk,mind a két barom lepatkázta az autóját.Az első még az alját is leütötte az autójának..ez tényleg jobb mint bosszantani magam a hülyeségük miatt.Nagy nehezen lejutottam a rakpartra,ahol 20méter után újra a dugó várt és természetesen az előzékeny sofőrök.Az imént beelőző két elvetemült marhát 10méter után megelőztem a belső sávban és sikerült olyan sebességet tartanom egészen a Margit hídig,hogy nem tudtak sávot váltani...ezek sem fognak többet tolakodni szerintem...
Eljutottunk a Margit hídig,ahol érzékeny búcsut vettem a két "barátomtól"-felmentek a körútra- és haladtam tovább a pesti rakparton.Ekkor lettem figyelmes egy bringásra.Szerencsétlen beragadt az araszoló kocsisor mögé.Senki nem volt képes egy picit jobbra,vagy balra húzódni.Ohó ragyogó alkalom az újabb példamutatásra...lehúzódtam és integettem neki,hogy gyere-gyere.Szegény bringás ezen úgy meglepődött,hogy majdnem elperecelt...de legalább előrébb jutott.Én is...elfogyott a dugó és nagyjából 50 perc alatt sikerült eljutnom Újpestre ( 13 km ) .Elintéztem amit el kellett - testem fejlesztése ill. relaxáció - és haza.Na ekkor jutottam a fentebb említett megállapításra,miszerint:
-Válság a f@szomat!
Ugyanis sehol a ház körül nem találtam parkolóhelyet,pedig az Eurocenterrel szemben egy egész elfogadható méretű terület is erre lenne rendeltetve,de még ott is teltház volt.
Autó-autó-autó.Az arány pedig 70-30 % a 4 millió feletti autók előnyére.Nincs pénz,de egyre több új és drága autó parkol a környéken.Nagy duzzogva beszorítottam a járgányomat egy kicsinyke helyre.Nagy valószínűséggel úgyis ráb@sszák az ajtót a kocsimra és megint lesz egy újabb zúzódása.Mert sajnos az emberi bunkóság és nemtörődömség is exponenciálisan nő a kocsik számával,csakúgy mint az irigyeké.Csak azt nem értem miért az én kis skodámat karcolja meg a barom,ha irigykedik?Miért nem a BMW-t,Mercit?Ja...azért amiért a rendőr is inkább engem vesz ki a sorból mint a 200-al közlekedő ,lesötétített ,10 éves átlagfizetést érő csodát?De mit is várhatnánk,amikor a Transparency International elmondott mindent a magyarországi hogyan-mikéntről?
Hányok ettől,de legalább válság nincs ezek szerint a mi gazdag,dübörgő gazdaságú országunkban...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valoigaz.blog.hu/api/trackback/id/tr561369068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kentetsu 2009.06.24. 09:44:00

Vagy azt fogja leszűrni,hogy többet nem leszek paraszt,mert az én kocsim bánja.
A kárörvendés meg inkább egészséges jókedv volt.Mosolyogtam egyet.
Karma dolgozik,nem kell különösebben segíteni neki :D
Amúgy köszönet az elismerő szavakért.annyit még hozzátennék,hogy a fogadalmam óta legalább 80%-al csökkent a stress szintem.. csak ajánlani tudom.
Ez már szinte önismétlés,de előzékenység,udvariasság,jómodor és csodák történnek :D

Kisember 2009.06.24. 09:44:00

A dudálásodat és a kárörvendésedet leszámítva jó kis írás.
A duda nem nevelésre, hanem balesetek elhárítására szolgál.
A másik autós meg nem azt a következtetést fogja leszűrni, hogy "többet nem leszek tapló", hanem azt, hogy "egyre több a tapló a városban"
süti beállítások módosítása