HTML

Való igaz

Közélet,némi nemiség és a hétköznapok apró,cseprő dolgai az én szememmel és természetesen gyarló életem pillanatai.

Friss topikok

  • hugóca: Kicsit nyersre sikeredett(ami nem szokatlan tőled!),de van sok igazság tartalma;( Küzdök a lelkifu... (2009.09.22. 14:05) Még itt van de már csak D-6 nap...
  • zoomface: ha igazi ferfi lennel akkor surfoztel volna egyet a dunan a we are the world zenejere! aknatuz alatt (2009.06.26. 10:06) Ez egy szürreális reggel...
  • zoomface: neked a legjobb lol (2009.06.24. 16:16) Elérzékenyültem....
  • zoomface: az ilyet a Joizlesnveben kell a exkommunikalni. MOST! (2009.06.24. 13:15) Vége a világnak!!!!
  • Kisember: A dudálásodat és a kárörvendésedet leszámítva jó kis írás.A duda nem nevelésre, hanem balesetek el... (2009.06.24. 09:44) Válság a f@szomat!

Mert ma ezek jutottak eszembe

Kentetsu 2009.07.23. 14:04

A ma nap már két napja sikeresen elindult,rosszul.Kb két napja töröm magamat,hogy az elmémbe robbanó sikersztorikat,hétköznapi eseményeket és felháborodásomat szító történéseket valamifajta egységes keretbe szedjem.Ez nehezen megy,lévén a témák nem igazán illenek egymáshoz.Saját kínok,Michael Jackson és a magyarországi éppen aktuális fos az istennek sem akar egy felsőbb princípium általi kompatibilitásban egyesülni.Pedig mind eme felsőbb valaki állítólagos teremtményének az ok,okozati összefüggésébe jött létre.
Talán lehetek ego párti és picikét a saját kínokkal indítanék.Biztos akad valaki akit érdekel.Qrva meleg van,de gondolom ezzel már szembeSÜLT mindenki.A meleg egy érdekes állapot.Amikor vacogunk a téli zimankóban,80%-ban elhangzik a következő mondat:
- Mikor lesz már jó idő?
Aztán amikor jön a "jó idő"akkor,meg megy a burrogás,hogy :
-Ezt a hőséget nem lehet kibírni...
Hogy nekünk semmi sem jó..
Kicsit hasonló a helyzet ezzel a belvárosi csendrendelettel.Gondolom hallottatok ama nagyszerű terézvárosi rendelettervezetről,ami megtiltaná a szórakozóhelyek este 10utáni nyitva tartását.
Ez már megint olyan jó,kis,magyaros...
Mert ugye mely része Budapestnek ami a turisták által leginkább látogatott?
Igen a csepeli gettók díszes,szembódító különlegessége.
Még véletlenül sem a budapesti kerületek legkarakteresebb területe a Pesti Broadway,Liszt Ferenc tér és környéke,a kis utcák hangulatos romkocsmái
Megkérdeznénk egy a fővárosba látogató turistát,akkor kapásból tudna mondani olyan szórakozóhelyeket,ahova szívesen betérne.Na ezt majd most is megteheti,este 10ig,amennyiben elfogadják ezt az esztelen és újfent előkészítetlen tervet.
Naiv gondolkodásom alapján szakmailag képzett emberek vezetik- kellene vezetniük - a kerületeket.Én nem végeztem gazdasági iskolákat,némi rálátásom van egy cég vezetésére és egy önkormányzat sem működhet másként.
Akkor most levezetném:
Tehát tegyük fel,hogy van egy cégem,ami ipari területek bérbeadásával foglalkozik..Telephelyemen működik több autó és klímagyár,akik tőlem bérlik a területet,igy pénzt raknak a zsebembe..Minden sikeres,a szomszédban néhány savanyú öregember morog azon okból,mert hangos a gyár,de annak örül,hogy jön a pénzes dolgozóm és megveszi a lakását,olyan áron,hogy a füle ketté áll.Erre rájönnek ők is és egy idő után már nem adják el a lakásokat,mert minél kevesebb az eladó lakás,annál többet ér.Szóval kevés lakás eladó,viszont a morgás a zaj miatt még mindig megvan.Egyszer csak megunom az állandó siránkozást és nem mellesleg palástolni kívánván az eddigi ballépéseimet és botrányaimat,megtiltom a telephelyek használóinak,hogy 5 után menjenek az üzemek.
Erre elindul egy épp ésszel előre látható folyamat.A gyárak közlik velem,hogy hülye vagyok.Ebben igazuk van , hiszen nem ér annyit a bérleti díj és kevesebb pénz folyik be a kasszámba.Majd a bérlőim szépen ,lassan elbocsátanak jókora számban munkásokat,esetleg be is zárnak.Nem kellenek a lakások,nincs kereslet.Fogy a kereslet,esik az ár...nem ér annyit a nyugger 120négyzetméteres "lyuka",amiben mellesleg egyedül él.Amint esik az ár azonnal elindul a siránkozás,hogy bezzeg amikor ment a gyár,milyen jó volt minden...és ott vagyunk az elején feltett kérdésnél:
-Mikor lesz már a jó idő?
Itt volt,csak nem becsültük meg.Na valami ilyesmi zajlik most a VI.kerületben.
Egy kis csoport,lakását el nem adni akaró - mert még később többet érhet,pedig 3millióért vették meg az önkormányzattól - "lakó" és a másik oldalon több ezer megélhetését féltő ember,vállalkozó és nem utolsó sorban egy rakás,a pénzét elkölteni szándékozó turista.
Szép-szép,hogy a terézvárosi önkormányzat próbál valamit villantani lakóinak a sorozatos botrányok után,amibe a helyi Szdsz hamarabb belerokkant,mint az anyapárt a Eu választásba.
Az rendben,hogy a lakók élni szeretnének...
de..
miért kell már megint az aranytojást tojó tyúkot egy motorosfűrésszel,apró pici cafatokra szakítani?
Megértem én,hogy marha szar,hogy hajnali egykor még zene szól az ablak alatt,a nyári langymelegben.Főleg annak szar ez,aki már a postáson és a jó öreg kaszáson kívűl max az unokákat várja hétvégén egy romlott,diós sütire.Kérdem én,ha olyan zavaró ott élni,miért nem tetszik elköltözni ebből a "fertőből"?Aranyat ér a lakása csókolom...szinte már egy házat lehet kapni árában egy külső kerületben.Ja,hogy jobb ez igy?Kicsinálni pár ezer embert...a jó magyar szokás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is akció ez is..Mert utáljuk azt aki jól érzi magát,ne adj isten még sikeres is és nem savanyú pofával fikázza az éppen aktuális áldozatot...
Szóval volt jókedv,talán még van,de tuti nem lesz...ha hagyjuk!
Szóval szerintem f@szság az egész és csak egy újabb politikai szemfényvesztés....hagyom is a csudába.Térjünk rá valami vidámabbra..vagyis inkább mégis maradjunk még egy picit hazánkban.Kiderült,hogy a kiotói egyezmény marhára nem ér semmit.Mondjuk ezt már sejtettem régebben is,de azért ami a kvóta kereskedelem körül folyik,az már vicc.
Vegyen Szén-dioxid kibocsátására jogosító kvótát ajándékba szeretteinek.Mert az a nagy büdös helyzet,hogy az elmaradott országok - mint amilyenek mi vagyunk - eladják a kvótájukat olyan országoknak,akik szarnak a légkörre és a globális felmelegedésre.Aztán ezen országok vígan öntik a mérgeiket a levegőbe..mi meg megdöglünk.Mert mi történik az igy befolyt pénzzel?A józan ész azt követelné,hogy költség zöldberuházások támogatására.De neeem az is folyik szépen bele a feneketlen kútba...Szóval egy megoldás maradt.Meg kell venni a tőzsdén (!) a kvótákat a multik elől és akkor talán unokáink még fognak tudni kopoltyú nélkül is élni...
Tehát van szabályozás,de igazából kurva mindegy,mert még kereskedünk is az egészségünkkel.Bár ez a mentsük meg a földet humbuk,már réges-régen felejtős.Akkor kellett volna erre gondolni,amikor a légköri nukleáris robbantásokkal elégettük a saját egünket.Ok,ok a co2 is ott van,meg a mindenféle hajtógázok és a több millió szarvasmarha is elég gyakran fingik metánt az égbe.De a fő "gáz" a hülyeségünk és a megalománia volt újfent.Kinek jutott eszébe hidrogénbombával játszadozni a légkörben nem tudom.Attól félek marad a vastüdő és páncélbőr.
Mint a Jackonak, neki még fóliasátra is volt,csak éppen oxigén volt benne nem pedig paradicsom,vagy vietnámi módon cannabis.
Amúgy Jackson család gyermeke sikeresebb mint valaha.A Facebook-on milliósra dagadt a "rajongók" tábora.Valamint elindult az újraértékesítés is.Pár hónapja szinte ingyen ( 399 Ft ) dobálták az emberek után a Moonwalker Ddv-t.
Ma már több mint 3000ft az ára.Ez ám a drágulás...halál brókernek kellene állni.Kinézni valami ramaty állapotban lévő elfelejtett sztárt és felvásárolni fillérekért a kacatjait.Aztán már csak várni kell ahogyan feldobják a talpukat és dől a lé.Ozzy lexikongyűjteménye biztosan olcsó és emberünk már csak napok kérdése mikor lövi túl az ideg és keringésrendszerét egy 10 éve bevett motyó utóhatásával.Kvázi mint egy utórezgés,emberünk bebandzsít,
-Hú apám mekkora flash!-majd elborul
De most komolyan....?Én nem Michael Jacksont akarom lealázni,hanem ezt a sok marhát aki eddig pont letojta,hogy él e vagy sem a pop királya.Hirtelen beadja a kulcsot,erre teletömik olyan emberek zsebéd dellával,akiknek lehet még köze is volt a halálhoz...
Éljen ez a szép új világ!
Hazamentem,mára éppen elég marhával beszéltem .... pihenek


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valoigaz.blog.hu/api/trackback/id/tr521369079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása