HTML

Való igaz

Közélet,némi nemiség és a hétköznapok apró,cseprő dolgai az én szememmel és természetesen gyarló életem pillanatai.

Friss topikok

  • hugóca: Kicsit nyersre sikeredett(ami nem szokatlan tőled!),de van sok igazság tartalma;( Küzdök a lelkifu... (2009.09.22. 14:05) Még itt van de már csak D-6 nap...
  • zoomface: ha igazi ferfi lennel akkor surfoztel volna egyet a dunan a we are the world zenejere! aknatuz alatt (2009.06.26. 10:06) Ez egy szürreális reggel...
  • zoomface: neked a legjobb lol (2009.06.24. 16:16) Elérzékenyültem....
  • zoomface: az ilyet a Joizlesnveben kell a exkommunikalni. MOST! (2009.06.24. 13:15) Vége a világnak!!!!
  • Kisember: A dudálásodat és a kárörvendésedet leszámítva jó kis írás.A duda nem nevelésre, hanem balesetek el... (2009.06.24. 09:44) Válság a f@szomat!

Na akkor most.. vol. No 1

Kentetsu 2009.06.19. 10:07

Jóóóóó reggelt majdnem Vietnám!




Vissza vagyunk , hogy egy nagy gondolkodó Jar-Jar Bings ( Star Wars a gyengébbek kedvéért) szavait idézzem.Mintha csak tegnap lett volna az, amikor bevéstem azon bejegyzésemet miszerint:
"Szevasztok leléptünk haza!",majd elhúztunk nem délre,de Spanyolországba nyaralni.
Erre már megint 2napja az irodában ülök és ütöm a gépet,mert újfent beragadt a rohadt caps lock igy minden nagybetűsen jelenik meg ebben a mondatban és lehet újraírnom az egészet..
Szóval visszavagyunk és semmi sem változott itthon.Sas Józsi nevetséges ítélete,a mindenapok politikai abszurditásai és a cigány - magyar ellentét tovább mélyülése fogadott minket.Ezekről nem is nagyon ejtenék most szót,mert ezen a héten szellemi szabadságot vettem ki.Nem vagyok hajlandó foglalkozni a megvert diáklánnyal,a Simor offshore ügyeivel,az egyre kevesebbet érő fizetésünkkel,Budaházi ( nem kell neki az Y hiszen nem nemes ez ),Észak Koreával és a gumirakétáival,a H1N1 -el és gyilkos mutáns kistestvéreivel ... és még sorolhatnám,de nem fogom!Elhatároztam,hogy fatalista
leszek és minden fos ellenére - amit tölcséren próbálnak legyömöszölni a torkunkon - én jól fogom magamat érezni.. :)
Erre be is melegítettünk az elmúlt egy hétben.Mint már bizonyára tudjátok Spanyolországba látogattunk.Olcsónak vélt jegyünk Bécs -Alicante vonalon támadtunk.Rém izgalmas lett ez,lévén reggel 6-kor indult a járat Alicanteba.unokatesóm vitt ki minket,csak ő reggel 4.30kor kezd melóban.Ebből adódóan mi már hajnali 1kor kint tespedtünk a bécsi repülőtéren.Annyit elárulhatok,hogy nem lesz a kedvenc helyem.Az összes utazóra jut nagyjából 8 ülőhely az egész komplexumban.Abból 11et már el is foglaltak mire mi odaértünk.Nem volt más választásunk,szépen megágyaztunk egy sarokban az anyósnak szállítandó ruháival és megpróbáltunk pihenni egyet.Természetesen megtaláltuk azt a pontot az egész környéken,ahol mindenki legalább egyszer átmegy.Takarítók,biztonságiak seggfejek,valamint egy légy.Ez a légy valamiért a többezer négyzetméternyi területből,pont azt a pár négyzetcm-t akarta használatba venni,ahol az én fejem - pontosabban orrom - volt.Minden adott volt azon nagyszerű dologhoz,hogy még relaxálni se tudjak az előttünk álló órák során.
Nem is sikerült,végül feladtuk és átcuccoltunk a check in pultok vonalához.Itt találtunk üres padokat és üvöltözve röhögő tótokat.Pihenés lehetetlen újfent,bár Anetta egész jól tűrte.Neki sikerült 30percet hunynia.
Végtelennek tűnő órák után elérkezett a pillanat,megnyitották a chek in pultokat - persze késve - és elindult a muri.
Mint említettem baráti párral utaztunk.Ők olyan 5 óra magasságában futottak be,de ráértek volna bőven.Hiszen természetesen késett a gép.Skyeurope-val még nem sikerült úgy repülnöm,hogy ne legyen gond.Amúgy is picit ódzkodom tőlük.Ez az érzés még a régi repteres időből maradt meg,amikor is élőben élvezhettem egy nagyszerő Skyeurope előadást szerencsére nem utasként.
Történt ugyanis,hogy a 2es hajtómű nem indult.Szerelőnk bőszen hadonászott vagy 2-3percig a pilótának,majd megunta és odasétált a hajtóműhöz.Egy rutinos mozdulattal felnyitotta az oldalát és derékig eltűnt benne.Matatott vagy 5 percig majd lassú,komótos léptekkel odasétált a kocsijához.Gondoltam majd valami finomechanikai eszközt fog kiemelni belőle ... és igazam lett!
Igaz ez a szovjet módszer szerint történt.Gumikalapáccsal a kezében elindult a hajtómű felé és mielőtt bármit tehetett volna valaki,két határozott ütéssel megkínálta a repülőgép egyik legfontosabb elemét.Nem tudom mit ütött,de a hangját még a másik hajtómű zaja mellett is hallottam.Dolga végeztével jelezte a pilótának,hogy pörgessen és húzzon a fenébe.
Soha nem fogom elfelejteni az utasok arcát,akik a gép azon oldalán ültek,hogy ezt láthassák.Nem volt őszinte a mosolyuk...szóvel ezen légitársasággal keltünk útra.Már a kapunál várakoztunk egy ideje amikor is bemondták:
A járat " delay due to delay"..azaz késik késés miatt!Aha...
de nem baj már úton vagyunk , még ez is csak módjával tudott ingerülté tenni.Végre elkezdték a beszállítást,de szinte már spanyolosan tették ezt.Hárman és hulla lassan...
de sebaj a megadott indulási idő után kicsit több mint másfél óra múlva már a gép felé haladtunk.
A gép felé , ami úgy festett mintha még a repülés hőskorszakából maradt volna itt.Időutazásra nem készültünk,ezért picit izgultam a géptest ütött - kopottságának okán.Beszálltunk - én persze vakablakot kaptam- Anetta dobott egy gyors imát és jó szorosan bekötöttük magunkat és már suhantunk is Alicante felé.Szinte már zökkenőmentes utunk volt,bár a landoláskor azt hittem beköszön a futómű az utastérbe úgy odavágta a pilóta.De lent voltunk és a hányingeres fáradtságomat is felváltotta egy bárgyú vigyorgás.Megjöttünk,megjöttünk,megjöttünk....
Már nagyon vártuk ezt a pillanatot és még az sem rontotta el a boldogságomat,hogy az anyóséknál szállásolódtunk el.
Szóval irány Torrevieja.Olyan volt az egész mintha el sem mentünk volna,vagy csak egy hétvégére ugrottunk volna Bp-re.Az idő ragyogó,a tenger kék és a sör hideg!Mi baj lehet?
A válasz:Majd meglátod!
Megérkeztünk anyósékhoz,igazából semmi baj nem volt velük az első napon.Hatalmasat kajáltunk,jófajta jamón és sajt,olivával.Aztán irány a medence és hasonfekve belehorkoltam egy 2-3órát a gumimatracba.Hatalmasat aludtam egészen addig,amíg a sógornőm kannibál kölyke meg nem jelent és 120decibel finom hangerővel fel nem ébresztett.Egy igazi kis "tündér" a leány.Ha ilyen gyerekem lenne elmennénk állatkertbe és otthagynám.Észre sem vennék a gondozók,hogy nem egy állat!Bár ez igazából sértés az állatokra nézve.Tőle nagyobb tenyérbemászó kölyköt nem ismertem még.11éves,de egy 20éves multimilliomos csemete stílusa szorult bele.Minden azonnal ,vagy még előbb kell és a kérem,köszönöm és szia szavakat kihagyták nála a tananyagból...szóval csípem a kiscsajt.Szerintem rossz nevet adtak neki.Kullancsnak kellett volna elnevezni.Villámgyorsan lekoptattuk és felvonultunk a szobába,átöltözés és irány megnézni a cuccainkat.Aggodalmam még velem volt,mert a holmink a sógornőék házában volt lerakva és már kb 4hónapja nem voltunk ekkor köszönőviszonyban sem egymással.Szeretnek belepofázni mások életébe és párom több évtized után eljutott odáig,hogy finoman megkérte testvérét,hogy foglalkozzon az elcseszett férjével,gyerekével és különben is azzal szórakozzon,ami vele egykorú és kéznél van!Na ezt nem bírta feldolgozni és azóta nem beszéltek.
Nem túl okos dolog olyan valakit elküldeni a picsába aki hozzáfér számodra fontos tárgyakhoz.
De szerencsére túl lusta volt kárt tenni bárminkben is.Azért mi igyekeztünk jófejek lenni,ezért vittünk egy üveg Unicumot ajándékba.Nagy duzzogva elfogadta,majd pár perc múlva kegyesen megbocsájtott nekünk - miért is!? - és szóba állt velünk.Szerintem már alig várta,hogy hozzánk szólhasson,csak egy picit még kellett a dráma.Na mindegy,kaptunk egy ömlesztett "dekurvajónekünkminden"előadást.Megmutatta az új autóját,ami csak 20millióval került többe mint az előző kocsija.A drágának nem felelt meg a coupe,cabrio merci,mert - állítása szerint - nem pörög.kapott helyette egy full extrás 7es BMW-t.
Csak azt nem értem minek,mivel sosem vezet,mert:
-nem tud
-nem mer
Szóval megvették a 6. autójukat,amiből 1-et használnak...no comment.
Rövid barátkozás után magunkhoz vettük a nyári ruháinkat,cipőinket és irány vissza az oroszlánbarlangba.Az első nap olyan gyorsan rohant el,mintha egyszerre vezettem volna a sógornő összes kocsiját.Ájultunkban még a fülledt éjszaka sem zavart.Igy ért véget az első nap!

Folyt.köv...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valoigaz.blog.hu/api/trackback/id/tr171369066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása