HTML

Való igaz

Közélet,némi nemiség és a hétköznapok apró,cseprő dolgai az én szememmel és természetesen gyarló életem pillanatai.

Friss topikok

  • hugóca: Kicsit nyersre sikeredett(ami nem szokatlan tőled!),de van sok igazság tartalma;( Küzdök a lelkifu... (2009.09.22. 14:05) Még itt van de már csak D-6 nap...
  • zoomface: ha igazi ferfi lennel akkor surfoztel volna egyet a dunan a we are the world zenejere! aknatuz alatt (2009.06.26. 10:06) Ez egy szürreális reggel...
  • zoomface: neked a legjobb lol (2009.06.24. 16:16) Elérzékenyültem....
  • zoomface: az ilyet a Joizlesnveben kell a exkommunikalni. MOST! (2009.06.24. 13:15) Vége a világnak!!!!
  • Kisember: A dudálásodat és a kárörvendésedet leszámítva jó kis írás.A duda nem nevelésre, hanem balesetek el... (2009.06.24. 09:44) Válság a f@szomat!

Juj,juj ne bántsatok!!!Ígérem jó leszek és sűrűbben írok...

Kentetsu 2008.01.03. 22:41



Hola mi amigos és kevésbé amigos!

Először is Boldog új évet mindenkinek!Mielőtt még elfelejteném.Majd,hogy folytassam elnézést.Már évtizedek óta nem írtam semmit.Bevallom téli álmot alszom.Tombol rajtam a lustaság kór.A nyári robot után jólesik a pihenés.Mármint jól esne,ha az új melóhelyen nem úgy értelmeznék a munkamegosztás fogalmát,ahogy.a munkát kapják bizonyos személyek,a többiek meg a megosztás.Megosztás a lakbér és/vagy evés között…Heti egy nap munkával éppen csak nem halunk éhen.Bár nem panaszkodom,mert ez-az még becsúszik.Plusz munkák némi aprópénzért,ami nondjuk pont elég.Ezek a plusz pénzek főleg a sógorom álltal érkeznek.

Eljöttünk több mint 2000km-t Magyarországról,hogy Anetta takarítson én meg festő legyek.Ez viccc,de miért mindenki más röhög és nem mi.Bár már a vége felé én is csak röhögtem,bár inkább kínomban.De erről inkább nem beszélnék,egyrészt mert fájdalmas /nekem,másnak vicces/,másrészt baromira felidegesíteném újra magamat.De túléljük a telet az a lényeg.

Az első csendes időszak után decemberre felgyorsultak az események.Sógorom egyik reggel azzal a hírrel érkezett,hogy bérbevenne egy tengerparti bárt és mit gondolok én erről?

-Hát,ha ki tudod fizetni csak hajrá!-mondtam

-Nem gond,olcsón adják…-jött a válasz

Hogy milyen olcsón azt nem is sejtettem.A story kacifántos és bonyolult lényeg az,hogy Spanyolországban ilyen üzleteknél többnyire a bérleti jogot értékesítik arany áron.Na most Sógornak sikerült megszereznie ezt a bérleti jogot a piaci érték durván 20%-áért.

Az ingatlanos,aki hozta a boltot –mellesleg magyar és jól ismert stiklis körökben és nevet nem írok személyiségi jogok miatt- továbbiakban az "Úr".Olyan storyt tálalt,hogy az már kész Agatha Krisztina.Röviden összefoglalva,a jelenlegi bérlő társult egy másik magyarral,aki ledobbantott az összes pénzzel.Na most figyeljetek…

Aki maradt,az egy félkarú,öregasszony aki nem beszél semmilyen nyelven.Szerintem magyarul sem rendesen,legalább is a köszönéssel,meg a bemutatkozással gondjai voltak.Ezt betudtam szimpla bunkóságnak.

Szóval adott XY néni és a kevésbé szerencsétlen és bunkó lánya MZ/X-azért hívom igy mert legalább annyira hasonlított nőre mint a Mézgáék MZ/X-e -,na már most a történet szerint amit Az”Úr” tálalt ennek a két őstehetségtelenségnek január1ig kellene újranyitnia az üzletet,különben elveszítik a bérleti jogot és a letétjüket.Úgye mivel semmilyen nyelven nem beszélnek,az újranyitás felejtős.Maradt az áron aluli értékesítés –amit Az „Úr” nagylelkűen „ingyen” vállalt- és erre kellett egy célszemély.Itt szép is lenne a történet vége,ha a Sógornak nincs egy alapos ügyvédje aki addig izzasztotta az értékesítés császárát,míg ki nem bújt a szög és az igazi történet a zsákból.

Pediglen….az üzlet bérleti joga tényleg eladó,tényleg annyiért amennyiért.Csakhogy a két szerencsétlen nőszemélynek annyi köze van az egészhez mint az öreg Isac rabbinak a pápai zsinathoz.Hallott róla…

A két nőszemély színészként vett részt az egészben.Azért is viselkedtek olyan zavartan.

Az egész üzlet az „ingyen” dolgozó "Úr" partizán akciója volt.Megvallom őszintén nem értem miért nem állt oda és mondta ezt:

-Srácok van egy jó buli.Fizzessetek nekem X eurót és a tietek egy tengerparti bár

Igy is megkapta volna a pénzt mert tényleg jó vétel.De ettől a :

„Gyerekek én semmit nem keresek ezen.Ha kibérlitek egy hétig ingyen járok hozzátok kajálni cserébe”szövegtől férfiasan bevallom beszartam és behugyoztam egyszerre…gyere ingyen kajálni,majd meglátod milyen finom lesz...

Vannak emberek a világban akik képtelenek az igazat kiejteni a szájukon.Megkérdezed,hogy milyen színű az ég és képes a teljes családjára megesküdni,hogy zöld,de jó pénzért átfesteti kékre és neki ebben semmi pénze nincs…Hányingerek…

Az „úr” ebből sportot is űz.Már találkoztaam pár magyarral itt akinek olyan előnyös üzletet,lakást és munkát talált,hogy azóta sem bírnak az illetők kimászni a córeszből.

Na mindegy,a tanácsom annyi maradjon mindenki távol az arctól…

Szóval némi hercehurca után,sikeresen megszerezte a Sógor a helyet.Minden papír,engedély teljesen rendben…minden adott egy jó üzlet beindításához.Na de a mutyi nem alszik…

A szerződés aláírása után pár nappal,beállít a főnök.

-Mit szólnátok-teszi fel a kérdést-ha bérelnék még egy bárt?

Na ez már kicsit sok volt nekem.Miután fellocsoltak az ájulásomból,megbeszéltük,hogy a „trükkös” bár –továbbiakban BUENA VISTA- a fiúké,míg az új szerzemény – EL FARO –lesz a női szakasz.

Meg is indult a lázas tervezés és szervezkedés.Gondoltam meghálálom a régi munkaadóm – a csigazabáló francia – kedvességét,hogy ilyen „korrekt” módon intézte a kiléptetésemet.

Megkerestem a szakácsukat – Mike-ot – azzal az ajánlattal,hogy dolgozzon nekünk.Ő az a szakács az An Sibinben,akinek a kajája miatt bejártak az emberek.Kreatív,önálló és nagyon alapos,jó szakács.Ha őt elviszem,-lesz egy jó szakácsunk

-a francia idegbajt kap

Mondanom sem kell miután vázoltam a terveket,Mike rögtön kapott a dolgon.Egy szakács megvan.A másik szakácsot sógorom hajtotta fel…szintén ügyesnek tűnik,bár bevallom szerintem még lesznek vele gondok.Magyar a srác és már a második találkozásnál problémázott ezen,azon.Majd kiderül….

Mindenesetre várakozásokkal tekintek a jövő elé.

Jaj…majdnem elfelejtem.a bár tervezése közben arról beszéltünk,hogy milyen jó lenne a mellette lévő üzlethelyiséget is megszerezni.Akkor összenyithatnánk és lenne egy a parton komolynak számító étterem.Ami azért több munka,de lényegesen több pénzt is hozna.

Na imáink meghllgatásra találtak…kiadó lett az üzlethelyiség és szintén jó áron megszereztük….

Hirtelen egy pici bár terveiből lett egy 40asztalos+lounge étterem.Egyedülállónak tervezzük a parton.Nappal és éjjel is más arculattal.

Nem kis részem lesz a kialakításban.Az arculat –színek,stílus-,étlap és a személyzet is az én felelősségem lesz.Nem kis feladat…Hamarosan kezd az építő csapat,akik először is nekiállnak rombolni,majd olyat varázsolnak,hogy megszólal.Ígérem update leszek minden fázisból a blogon.Igyekszem fotókkal is illusztrálni a munkafolyamatokat.

Szóval változott a dolog…ahelyett,hogy másoknak dolgoznék teljesen érdekelté válltam egy sikeres üzlet kialakításában.Majd jól el is megyek Magyarországra és kijelentkezem az adókörből.Nehogy már APEH Bá kitaláljon nekem valamit…Bár úgyis itthon fogok adózni,de már csak az érzés miatt is jó lenne…

Más…

Megjöttek és időközben már el is mentek anyumék.Egész pontosan öcsém és anyukám.

Gabesz egy hetet,anyu pedig 10napot élvezhette az itteni tavaszt.Ellátogattunk pár környező városba.Izgalmak most is adódtak bőven.Elmentünk Cartagena-ba.Szép kis város,bár az első élményünk kissé sokkoló volt.Felgyalogoltunk egy Plaza De torros-hoz.Ami egy régi,használaton kívüli bika aréna.Az érdekességét az adja,hogy régi római romokra épült.A város történetében a punok,a rómaiak és a muzulmánok is jelentős szerepet játszottak.Ez látszik is az épületeken.Mecset,római anfiteátrum és cirkusz is található itt.Valamint jelentős kikötő is volt a város a kezdetektől fogva.Rengeteg spanyol katonai létesítmény épült itt az évszázadok folyamán.De visszatérve a sokkoló részletekre,úton a bull ringhez,áthaladtunk egy aluljáró szerű lépcsőházon és maga a borzalom.Vérfoltok,hugy és széklet mindenhol.Valamint megszámlálhatatlan mennyiségű heroinos fólia és tű….Majdnem visszafordultunk,de végül jól tettük,hogy mégsem.

Meglátogattuk az arénát.Bemenni ugyan nem lehetett,de mi nem hagytuk annyiban Gabesszal.

Magyarok vagyunk vagy mi…bemásztunk…nagyon jól nézett ki.Olyan fekete-fehér képeket csináltam,hogy öröm nézegetni.Szinte hallottam az üvöltő tömeg hangját és érezni lehetett a félelem és küzdelem szagát a levegőben.Borzongató élmény volt…

Cartagenaban megnéztük még az egyik – egyben a legnagyobb-várat a parkjával együtt.Nagyon szép volt és újat tudhattam meg a kutyánkról is.Vadászkutya a kicsike…a park tele volt pávákkal és Mollyt szinte alig lehetett visszafogni attól,hogy csúnya vérengzést kövessen el…Hihetetlen vérmes tud lenni néha..

A többi napokon elmentünk Alicanteba sétálni,várat nézni,Torreviejaba fagyizni a tengerparton.Akkora fagyikat kaptunk,hogy komoly nehézségeket okozott az elfogyasztásuk…de azért legyűrtük.

Sétálgattunk még a Spanyol király strandján is.Imádom személyszerint azt a partszakaszt.

Sajnos nagyon hamar elszaladt ez az idő amit itt lehettek.El is jött a nap amikor Gabesznak mennie kellett.Madridból ment a gép,de oda még el is kellett jutni.Nem találtunk jobb megoldást,csak a vonatot.Igen ám,de ha minden egyszerűen menne az unalmas lenne.

Na ezt igazolandó,nem is volt vonat megfelelő időpontban sem Murciából,sem Alicantéből,sem pedig Cartagenából.Két opciónk maradt Valencia –kb240km-,vagy pedig Albacete –kb 210km -.Megnéztem a távolságokat és Albacete mellett döntöttünk.A neten ki is néztük a megfelelő vonatot,megvettem a jegyet és már csak a jegy kinyomtatás volt hátra.Persze minden üzlet ahol ezt megoldhattuk volna zárva volt.Semmi gond,átmegyünk sógoromékhoz,neki ott az iroda berendezve.Bekapcsolom a gépet és hopp…nem működik a monitor.Ugye pedig monitor nélkül elég nehéz nyomtatási parancsot kiadni.Maximum szóban,de azt pont lesajnálja a nyomtató…

Egy fogaim közt elmorzsolt „anyád” kíséretében elkezdtünk dolgozni a megoldáson.Ezt tettük 6óra körül…8kor kezdődött egy buli,ahova hivatalosak voltunk…Mondanom sem kell 8kor még bőven küzdöttünk.Megpróbáltuk a laptopra kötni a nyomtatót,de a telepítéshez kellett a nyomtató softvere.Persze a net nem működött….Még egy –már nem a fogak közt elmorzsolt- anyád kíséretében.Megpróbáltam a netet beizzítani.Ez sem ment…már a sokadik „anyád”után-éppen mikor kezdtem feladni-,végső kétségbeeséstől vezérelve rádugtuk a gépre a konyhai LCD tv-t.Láss csodát,működött és még „csak” 9óra volt.Uccu neki nyomtasunk és tűz bulizni.Igen ám,de az ördög nem alszik….nem működik a nyomtató!!!!!!!ANYÁÁÁÁÁÁÁD!!!!!!!!!Már egészen közel álltam hozzá,hogy valamilyen technikai eszközt nagyon csúnyán bántalmazzak…

Nem keverte be a festékpatron a fekete színt.Ugye a fekete nélkül meg elég nehéz egy szinte teljesen fekete-fehér jegy kinyomtatása….

Újabb próbálkozás és újabb és újabb és újabb……..NEM MŰKÖDIK,ÁÁÁÁÁÁ!!!!

Már nem is igazán írnám le azt az irodalmi magyarnak nem nevezhető mondatokat amik elhagyták az ajkaimat.Megint rá kellett jönnöm,hogy nincs még egy nyelv amin ilyen hosszan és egybefüggően lehetne szidalmazni egy nyomtató teljes családfáját,nemi,etnikai,vallási hovatartozását .Kezdve a gyátótól,feltalálótól egészen az eladókig akik értékesítették…Némi patron rázogatás,feszegetés után egyszer csak megváltozott a nyomtatás hangja.Na most vagy tönkretettem – ami valljuk be őszintén elképzelhető – vagy végre feladta a hasztalan ellenszegülést és végre azt csinálja amire teremtették…és lőn világosság.!!!!Végre egy jegy formájú nyomtatványt köpött ki magából a nyomorult….El sem hittem…

Gyorsan irány a buli…Lévén nem maradhatunk sokáig mert másnap reggel fél6kor indulni kell Albacetébe az állomásra.Tudtuk,hogy baj lesz a keléssel,mert amióta Spanyolországban élünk a reggel 10előtti kelés fizikai fájdalmat okoz…

A buli vicces volt még jól is érezhettük volna magunkat,ha nem akkor kell eljönnünk amikor már mindenki viccesre bulizta magát..

Annyi baj legyen,igy is 1körül feküdtünk le.5kor pedig csörgött az a fránya vekker- ANYÁD!!- és menni kellett.Felöltöztünk az itteni téli viseletbe – egy pulcsi max – és utnak indultunk.Igen ám,de nekem azt senki nem mondta,hogy Albacete viszonylag – a viszonylag = qrva – magasan fekszik.Ennek megfelelően mínusz 2-4 fogadott minket.Na volt is vacogás…már egy éve nem éreztünk 0 fok közeli hőmérsékletet…Fájt,jaj,de nagyon fájt…

Főleg az,hogy sajnos genetikai mutációm révén a bélrendszerem nem bírja a reggeli ébredést.Ha hajnalban kell kelnem a bélrendszerem mindig 2-3órával később kell mint én.

Ez eddig nem is volt gond,csak hogy az a bizonyos végbél környéki feszítő érzés pont a pályaudvaron kezdett el kopogtatni.Nem részletezném a higiéniai helyzeteket egy vasútállomáson,biztosan mindenki szembesült már ezzel a ténnyel.Na a MÁV higiénia csak egy picit lett felülmúlva Albacetében.Az igazi fricska viszont az volt,hogy nem volt ajtó a mellékhelyiség bejáratán.Igy a kinti „hőség” mind az ő mínuszaival berobogott a fajanszbirodalomba.Nem tudom mennyire vagytok vizuálisak,de azt érdemes elképzelni,ahogy bokámig feszített pulóverrel – amit próbáltam a wc csésze köré is körbeépíteni,szigetelni próbálván nemesebb részeimet – guggolótartásban „dolgozom” a művön…

Hááát nem ment könnyen megfagyott bennem az….ihlet,de amit muszáj megtenni azt muszáj megtenni…potty!!

Ezen sokkhatás után felraktuk Gabeszt a „ferrocarril”-ra és elrobogott Madrid felé.Mi pedig vissza Torrevieja irányába.A visszaúton rájöttem mégvalamire Spanyolországgal kapcsolatban.Itt több az egy főre jutó várak száma,mint Magyarországon az egy főre jutó „szabadságharcos”.Megálltunk egy kedves kisvárosban amit úgy hívtak Chinchilla azaz „Csincsilja” és ez az igazi neve volt.Még sosem voltam ilyen hangulatos helyen.Egy hegytetőn egy vár és benne egy város,olyan szűk utcákkal mint a szűzlány…..harisnyája.Kedvenc lett méltán állíthatom..Sajnos itt is nem nekünk megfelelőre állították az égiek a termosztátot és csak az autóból élvezhettük a kedves atmoszférát.Egész emberi időben hazaértünk az aznapi 500km-es kirándulásunkból.Másnap elérkezett a szilveszter estéje.Némi rőfi husis táplálkozás után benéztünk a templom térre.azt hallottuk ott minden évben jó buli van.Mikor megérkeztünk nem úgy tűnt.alig volt valaki,de ez gyorsan megváltozott olyan fél 12körül.Megtelt a tér nem szomjas,vidám emberekkel.Mindenhol pezsgők durrantak,az emberek táncoltak és ujjongtak.Az éjfél közeledtével előkerültek a zacskók is.Na nem azért mert törvénybe ütköző lenne Spanyolországban a közterületen hányni,hanem a hagyomány szerint a szerencsés új évhez el kell fogyasztani 12 szem szőlőt.Elérkezett a visszaszámlálás….éjfél,tüzijáték,pezsgő,szőlőzaba…jó buli volt…

A másnap a pihenés jegyében telt…hipp-hopp és el is jött 2.-a és az újabb korán kelés most szerencsére csak Alicantéba kellett menni anyuval az állomásra.De szintén 5.30as indulás.Juj….Odaértünk élve anyu fel a vonatra,most jó 9hónapig nem találkozunk…furcsa lesz.

Hazafelé uton kiszúrtam valamit…az autópályán ki volt írva egy táblára :” Murcia 95km” majd miután megtettünk 4kmt -a fedélzeti computer szerint- újabb tábla : „Murcia 51km”

Jézusom,itt manipulálni tudják a tér-idő kontiniumot…

Itt még az idő is siesztát tart,na meg a tér….

Tartsatok ti is néha szünetet…lassan járj tovább élsz!Én azért megígérem picit erőt veszek a téli,tavaszi fáradtságomon és megsűrítem a frissítéseimet.Mind az étteremmel,mind velünk kapcsolatban..

Addig is kitartás az időhöz,az emberekhez,a közhangulathoz és a poéitikához odahaza…

Hastaluego



Jaj és mielőtt elfelejtem egyszer csak lett egy cicánk,Chili.Egyik reggel megjelent az ajtóban és azóta sem ment el...azt hiszem beköltözött...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valoigaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1001369034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása