HTML

Való igaz

Közélet,némi nemiség és a hétköznapok apró,cseprő dolgai az én szememmel és természetesen gyarló életem pillanatai.

Friss topikok

  • hugóca: Kicsit nyersre sikeredett(ami nem szokatlan tőled!),de van sok igazság tartalma;( Küzdök a lelkifu... (2009.09.22. 14:05) Még itt van de már csak D-6 nap...
  • zoomface: ha igazi ferfi lennel akkor surfoztel volna egyet a dunan a we are the world zenejere! aknatuz alatt (2009.06.26. 10:06) Ez egy szürreális reggel...
  • zoomface: neked a legjobb lol (2009.06.24. 16:16) Elérzékenyültem....
  • zoomface: az ilyet a Joizlesnveben kell a exkommunikalni. MOST! (2009.06.24. 13:15) Vége a világnak!!!!
  • Kisember: A dudálásodat és a kárörvendésedet leszámítva jó kis írás.A duda nem nevelésre, hanem balesetek el... (2009.06.24. 09:44) Válság a f@szomat!

Mea culpa,mea maxima culpa!

Kentetsu 2009.05.25. 11:07


Meg kell követnem Ikvai-Szabó Imre urat!A minap írtam egy bejegyzést a mesterséges dugók ötletéről.Azóta több információt kaptam az ügyben és be kell ismernem tévedtem.Tévedtem,mert nem jártam utána a kérdésnek alaposabban és megelégedtem azzal az információval,amit a "jól értesült" magyar média öntött a nyakunkba!Ez pedig hiba volt.Mert igaz,hogy ahogyan az esti RTL-en,TV2-ből fröcsögték a dugó ötletét,az úgy abban a formában ténylegesen marhaságnak tűnt.Igen ám,de néhány nagyon fontos infó lemaradt a híradásokból,mostanság - miután megcsinálták a népharagot ezzel halálra ítélve az ötletet -már csepegnek a fontos részletek is.Mert ez a dugó igenis értünk van,városlakókért.
A dugó nem önmagában vetődött fel mint ötlet,egy afrikai szafari napszúrásának utóhatásaként.Távolról sem...ez megint -jó magyar médiaszokásként- egy kiragadott részlet.Mert ott lapul a szalagcímek és kipufogógőzös rémképek mögött a valóság.Miszerint ha mesterséges dugó van,akkor kevesebb autó jön be a városba, ergo lesz hely bringasávnak,éttermi teraszoknak.Újra meg lehetne állni nézelődni,beszélgetni a körúton még gázálarc nélkül is.
Nem utolsó sorban pedig ott a plusz parkolóhelyek lehetősége...
Mert most őszintén hányan keringtünk már hosszú perceket körbe-körbe parkolóhelyért,mondjuk a Blaha környékén ezzel is hozzájárulva a dugó duzzadásához?
Lenne hely a tömegközlekedéshez,járatsűrítés és buszsávok kánaánja jönne el...
Szép álmok ezek.Mert nézzünk szembe a tényekkel,a rosszul és rosszkor kommunikált tervezetnek annyi.Még kb2év és az összes belvárosi lakót vastüdőre lehet rakni 40éves korára.
Mindezért szeretnék köszönetet mondani a nagyszerű magyar médiának,a kitűnően képzett politikusainknak és nem utolsó sorban a mindig -mindenen elégedetlenkedő,tisztelt állampolgárok.Mert az mindent elárult ahogyan habzó szájú és felettébb intelligens autósok és fővárosi közgyűlési tagok reagáltak.Sajnos a jelenlegi bevett szokások szerint hangosan .. és vélt vagy valós előnyökért elutasítják ezt a tervezet is,mint sok másikat.Úgy tűnik nálunk ma ez járja,hogy a szavazatokat és szimpátiát szereznek az elutasításokkal.
Már kezdem lassan belátni,hogy lehet földrajzilag nem,de mentalitásban már elértük a balkáni állapotokat.
Mert egy hasonló elképzeléssel már egyszer előálltak tőlünk fejlettebb városban.Egész pontosan Stockholm elment odáig,hogy nem sávokat,hanem az egész belvárosát lezárta.Igy mindenki kipróbálhatta,hogy tetszik e neki az O2 belélegzése,vagy jobb a sok CO2...de legfőképpen láthatóvá vált a különbség.Nem pedig :
-Háá akkor meg hogyan mennyek dógozni??!
-Bringázz,vagy buszozz észlény....
Mert miért is ne próbálnánk ki mi is milyen,ha letesszük az autót?Én megtettem és bevált..
Szóval mea culpa mea maxima culpa,mert én is bedőltem!!
Igenis ki az autókkal a belvárosból.Hétfő reggel gyalogosan akarok végigsétálni az Andrássy út közepén.Legyenek teraszok a körúton,ne legyen extrém sport és biztosítás növelő tényező betekerni a munkahelyemre,de legfőképpen ne legyen fekete a tüdőm 40éves koromra más lustasága miatt!
Fizessen komoly összegeket aki nem :
-közfeladatot ellátó
-munkavégzéshez használja autóját
-ott lakik

A többiek pedig fizessenek,vagy rakják le a gépkocsikat a város szélén és BMV...busz,metró,villamos...
Tovább megyek,ha esetleg még fizetnek is a szolgáltatásért,akkor még a minőség is javulhat.
Már látom az utópisztikus képet,ahogyan Armani öltönyös -biztonsági - hostok segítik fel a Baleár szigetekről hazatérő,fáradt kisnyugdíjast a Orczy téren a légkondis 6-os metróra...
De addig is hagy ne essen már ki a tüdőm és járjál gyalog,azért nőtt ki a seggedből a lábad!


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valoigaz.blog.hu/api/trackback/id/tr851369057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kentetsu 2009.05.25. 11:07:00

Kösz,megnézem milyen módon javíthatok a commentek elérésén...
Addig is olvasgass bőszen...
:)

Saman 2009.05.25. 11:07:00

Nagyon tetszik az írásod. Egy kicsit átszerkeszthetnéd ezt a kommentelős felületet, mert nekem pl nehéz volt megtalálni, hogy hol is lehet kommentelni.

zoomface 2009.05.25. 11:07:00

Latod latod, ne itelj elore :)
Erdekes gyoker a varoslako. Mondok egy jo peldat es latni fogod, hogy mennyire beszopik mindent amit eletesznek. Edinburgh egy 500.000 fos varos (negyede lakossagra Budapestnek) a kozepen egy 10x akkora zold terulettel mint ami osszesen van Budapesten.
A helyi "korutra" a Princess str.re hetvegenkent nem lehet behajtani csak buszoknak meg taxiknak. Ez eddig rendben is van. Amiota epitik a villamost (a skot 4. metro szindroma) azota az ujsagokban dorgedelmes cikkek jelennek meg, az emberek zugolodnak, hogy nem lehet behajtani a Princess streetre. Az senkit nem zavar, hogy EGYEBKENT SEM LEHET BEHAJTANI!!! De most nem azert, hanem mas miatt es ugy mar mindjart mas!
Az autos anyazik akkor is ha van dugo meg akkor is ha nincs. A magyar autos meg +ban elotte es utana es anyazik egyet, hogy a vernyomasa megfelelo szintre keruljon. Rak ez vazeg.
süti beállítások módosítása