HTML

Való igaz

Közélet,némi nemiség és a hétköznapok apró,cseprő dolgai az én szememmel és természetesen gyarló életem pillanatai.

Friss topikok

  • hugóca: Kicsit nyersre sikeredett(ami nem szokatlan tőled!),de van sok igazság tartalma;( Küzdök a lelkifu... (2009.09.22. 14:05) Még itt van de már csak D-6 nap...
  • zoomface: ha igazi ferfi lennel akkor surfoztel volna egyet a dunan a we are the world zenejere! aknatuz alatt (2009.06.26. 10:06) Ez egy szürreális reggel...
  • zoomface: neked a legjobb lol (2009.06.24. 16:16) Elérzékenyültem....
  • zoomface: az ilyet a Joizlesnveben kell a exkommunikalni. MOST! (2009.06.24. 13:15) Vége a világnak!!!!
  • Kisember: A dudálásodat és a kárörvendésedet leszámítva jó kis írás.A duda nem nevelésre, hanem balesetek el... (2009.06.24. 09:44) Válság a f@szomat!

Végre egy unalmas hétköznap

Kentetsu 2007.06.22. 20:34



Ola mindenki.

Most nem lesz semmi frappáns történetem.Jó hosszú ideje megéltük az első olyan napokat,amikor semmi sem történt-történik velünk.

A csütörtök maga volt a pihenés.Felkeltünk kb11kor.Kutyasétáltatás,gyorsan leírtam pár gondolatot a szerdánkról és irány az „ütögetőőőős” beszerzése.Drágám most már boldog.

Megebédeltünk és lementünk egy újabb partszakaszt megismerni.Nem tudom mikor fognak már elfogyni,minden egyes utca végén egy addig ismeretlen strand,vagy öblöcske bújik meg.Ami mondjuk abból szerencsés,hogy nincs tömeg sehol.Azt vettem észre,hogy nagyon kevés az olyan elmeháborodott mint mi,akik végigjárják a playakat.A legtöbben a hozzájuk legközelebbihez lesétálnak és kész.Na mi nem…

Azt meg kellett álapítanunk,hogy nem valami szépek errefelé az emberek.Még szerencs,hogy mi nem törődünk az ilyen külsőségekkel,mert a végén még beképzeltté válhatnánk.Valami olyasmit gondolhatnánk,hogy esetleg mi festünk a legjobban a playan..:)

Na szóval…lecsattogtunk a vízhez.Gyors naptej feltöltés,aztán nekiugrás az „ütögetősnek”…meg kell hagynom tényleg jó móka.Bár nem vagyunk benne túl ügyesek.Én ráfogom az eléggé erős szélre,de Drágámnak nincs mentsége..:) bár ő állítja,hogy én adtam „gyökér labdákat” neki…hááát.

Nagyot játszottunk,tiszta Roland Gaross,bár a fű az lényegesen kevesebb volt a talpunk alatt mint mondjuk anno Agassi-nak.Szuper érzés volt jól kimelegedve bezuhanni a langyos habokba.Vettem egy Bodyboardot,amire ráhasalva jó buli a hullámokkal fogócskázni.Sikerült is vagy 2órát áztatnom magamat.Az már jelent valamit a bent töltött időről,hogy fáztam a Mediterrán tengerben…gyorsan napozás,majd „ütögetőőős”.Aztán a következő pár órában az előbbiek szabadon választott kombinációja.Jól ki is döglöttünk estére,alig bírtunk felmászni az autóig a lépcsőkön.

Estére elhatároztuk,hogy elmegyünk vacsizni.Kínai kaját nagyot ajánlom olyan helyen ahol friss tengeri herkentyűket lehet beszerezni.


Mi is kipróbáltuk.Pár sarokra tőlünk van egy helyes kis hely.Szépen,kényelmesbe öltöztünk és elcsattogtunk vacsizni.A bejáratnál hárman fogtak közre minket és tökéletes angolsággal –jobban beszélték mint George W. Bush – érdeklődtek,miszerint nemdohányzó illetve dohányzó helyet szeretnénk e?

Non smoking,please – mondtuk.

Mosolyogva meghajolt és az asztalunkhoz kísért.Nagyon takaros és – kínai éttermektől szokatlan módon – tiszta hely volt.Kaptunk étlapot,majd diszkréten magunkra hagyott,hagy dolgozzuk fel az írott kulináris dömpinget.Miközben mi próbáltuk kitalálni,hogy a sok olcsó és inycsíklandó finomság közül mit is válasszunk,tele lett a hely.

Nagyon helyes volt,ahogyan néhányan bejöttek a kis ételhordójukkal és már a kész kajájuk várta őket.

Szinte egyazon időben,ahogy végre választottunk odalépett egy kínai pincérlány és felvette a rendelést.Én kértem egy menüt – Rák gyömbérrel,fokhagymával.Kínai saláta és sült tészta 6,4 euró-,Drágám megelégedett egy single étellel – rák bambuszrüggyel és kínai gombával,mellé sült rizs 5.5euro - ,rendeltünk mellé egy üveg száraz fehér bort és a végére némi desszertet.

A kiszolgálás elsőosztályú volt,a rendelés végeztével megjelent az asztal közepén némi rákszirom két pohár szilvabor kíséretében.Mire elrágcsáltuk a „gyomoridegesítőt”,az asztalon is volt a tányérmelegítő és pár perc elteltével a bőséges és felettébb gusztusos étkek sokasága is.Ragyogóan volt elkészítve minden.Friss és ropogós volt a hagymától a rákig az egész.Az ízek pedig…jujuj,még most is ráfolyik a nyálam a billentyűzetre,ahogy rágondolok.Hát jó gyorsan be is lapátoltuk az egészet,közben pedig szépen elszopogattuk a borocskát is-finom alicantei fehéret –minek következtében újfent némiképp elfelejtettem angolul és sikerült úgy kiejtenem a szavakat,hogy a kínai pincérnőnk gyorsan tolmácsot hívott.Nagy nehezen megoldottuk a szituációt,miszerint is fizetnék.

A számla mellé –ami nevetséges 20euró lett – kaptunk két üveg röviditalt,két felespoharat és némi mazsolát.Nem tudtam mire vélni a dolgot,az ilyen fokú figyelmesség nálunk csak a luxus – vagy ott sem – éttermekben jár ki a vendégnek.Ajándék volt,egy kis segítség az emésztéshez.Az egyik kínai gyógyfüves pálinka – mazsolát bele és orgazmikus -,a másik pedig „női pia”,egy kis édes alma likőr.Ledobtunk egy-egy pohárkával az üveg borra és kiléptünk a 30fokba,a klimatizált étteremből.Na az aztán vidám volt.Mint fentebb írtam csupán pár sarokra lakunk innen,de kalandos és felettébb koordinálatlan volt az út…

„Veszélyes az út,hukk…hazafelé”

Animal Cannibals

Vidám kis nap volt

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valoigaz.blog.hu/api/trackback/id/tr271369028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpleco 2007.06.22. 20:34:00

Szeva Laci!

Örülök, hogy egész jól megy a sorotok!
Az viszont nem annyira jó, hogy anyukád még mindíg nem hívott fel és így a betegpapírodat nem tudta ideadni. Remélem nem vesztette vagy felejtette el.

További sok szép élményt és honvágymentes nyarat kívánok neketk!

Géza

Rodrigo 2007.06.22. 20:34:00

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Anonymous 2007.06.22. 20:34:00

elkoiltoztel spanyolba, hogy bezabalj kinaibol... ocsem... :D

Anonymous 2007.06.22. 20:34:00

Ola,

Milyen volt az elso nap a meloban?
Gondoltunk Rad!

D.
süti beállítások módosítása