HTML

Való igaz

Közélet,némi nemiség és a hétköznapok apró,cseprő dolgai az én szememmel és természetesen gyarló életem pillanatai.

Friss topikok

  • hugóca: Kicsit nyersre sikeredett(ami nem szokatlan tőled!),de van sok igazság tartalma;( Küzdök a lelkifu... (2009.09.22. 14:05) Még itt van de már csak D-6 nap...
  • zoomface: ha igazi ferfi lennel akkor surfoztel volna egyet a dunan a we are the world zenejere! aknatuz alatt (2009.06.26. 10:06) Ez egy szürreális reggel...
  • zoomface: neked a legjobb lol (2009.06.24. 16:16) Elérzékenyültem....
  • zoomface: az ilyet a Joizlesnveben kell a exkommunikalni. MOST! (2009.06.24. 13:15) Vége a világnak!!!!
  • Kisember: A dudálásodat és a kárörvendésedet leszámítva jó kis írás.A duda nem nevelésre, hanem balesetek el... (2009.06.24. 09:44) Válság a f@szomat!

Hétfőről..szerdán megkésve...újra

Kentetsu 2007.06.20. 18:41



Hát ez hihetetlen…már megint el vagyok maradva ezzel nyavalyás bloggal…

Hát ez hihetetlen…hétfől írok éppen de már szerda van.

Pedig olyan sok mindent nem csináltunk az elmúlt pár napban.Alkalmazkodunk a spanyol életvitelhez.Nem kelünk 9előtt,napközben siesta,pici intézkedés és késő délután playa.Végigjárjuk az összeset,mert nem tudunk választani melyik strand a szebbJ

A hétfő vásárlással telt.Élelmiszer,tisztítószerek,meg minden ami kell egy lakásba.Elképesztő árak vannak.Vettünk mangot ( 1.60/kg ) ,tintahalat (2.50 / 40dkg ),folyékony mosószert ( 4 / 3 l ),stb…jaj és persze a Coronita,kedvenc söröcském…Aki szintén kedveli ,most ne nézzen ide…1.05/üveg…

Költöttünk kb 40eurót.Teljesen felszerelve a lakást,a hűtőnk is végre emberi hűtőnek néz ki.:)

Otthon sem úsztuk volna meg olcsóbban,sőt…

A hétfő további része a pakolás folytatásával telt.Nem egyszerű a történet..lehet,hogy kevesebb holmit kellett volna hoznunk magunkkal.Ráadásul itt is olyan jó cuccokat lehet kapni..piac minden hétvégén.Tiszta kaland felderíteni minden zeg-zugát,a milliő már szinte egy észak afrikai bazár nyűzsgésével vetekszik.Alapvetően az egész vidék jobban emlékeztet Afrikára,mintsem Európára.De ez adja a eszenciáját az itteni életnek.Forró szél fúj egész nap Afrika felől,de a tenger közelsége miatt mégis néha már hűvösként hat az érzés.Estére a lakásban ajánlott felvenni egy könnyű felsőt,mert borzongás járhatja át az embert.

Napközben 30fok felett áll jócskán a hőmérő higanyszála,de a hűvös lakásban,vagy éppen a playa-k,festői öblök egyikében elviselhető sőt kellemes is az akár 35-39fokos meleg.

A homokban fekve hallgatod a hullámok hangját,bőröddel játékosan incselkedik a lágy tengeri fuvallat.Közben arra gondolok,mennyivel jobb lenne most a 4-6 combinón rohadni a 40fokban.Vagy akár ülhetnék az útfelbontások miatti káoszban,amit belvárosnak neveznek holmi magabiztos városvezetők.De az sem lehet rossz,amikor a légkondi nélküli buszok egyikén tompulás közben az arcomba robban az üveg,a melegtől..

Tutira nem akarok innen soha visszamenni…stressz?Az mi az?Magyarországon hagytuk..

Bár idegeskedni itt is lehetne,de mi a fenének rontsa el az ember a szép napját azzal,hogy szívinfarktust kap??

Hétfőre ígérte magát az ingatlanügynökünk,akitől béreljük a lakást – majd ha végre rendet rakunk fényképet is felrakok -350/hó és ebben benne van a rezsi is.Imádjuk ezt a kis lakást.

Molla kutyu is imádja,ki-be mászkálhat.Esténként itt rohangál a ház körül,nagyokat sétálunk a kellemes környéken..idilli az egész.Szinte már álomszerű,lassan kijelenthetem,imádunk itt élni.

Szóval az ingatlanügynök…angol a hölgy,de már tökéletesen alkalmazkodott – mint itt mindenki –az itteni életfelfogáshoz.Miszerint „manyana”-holnap- ,a Pató Pál úr valószínűleg spanyol lehetett,mert rokoni vonásokat vélek felfedezni.

A csajszi tökéletes példa erre.Délután 3ra beszéltük meg,hogy hozza a szerződést a lakásról.

Eljött a kérdéses időpont,sőt el is múlt jó 40perccel.Otthon már igencsak pipa lettem volna.Itt még csak morcos sem voltam.Kiültem a teraszra,iszogattam a teámat és olvastam.Majd 4kor-Drágám nem bírta tovább – felhívtam az ügynököt.Kiderült,hogy Murciában ragadtak és nem jönnek majd csak holnap 11re.Gracias..akkor mi léptünk,gyorsan elmentünk egy kényeztető vásárlásra.Vettünk pár finomságot és elköltöttünk 20eurót.Ahhoz képest miket vittünk haza ez semmi sem volt..hazatepertünk,kajcsi és irány a playa.Van egy isteni partszakasz.Oda már kétszer is visszamentünk.Olyan sziklafalon kell lemászni,hogy az utasbiztosításunk idegesen fészkelődni kezd a zsebemben.De ha leérsz épségben…a mai napon 5en voltunk ott összesen.4nő és énJ Imádom Spanyolországot…mondtam már..?

Hullára pancsoltuk magunkat a hullámokban és hazamentünk.Az estére tervezett filmet már nem tudtuk megnézni,mert finoman,de annál hatásosabban elájultunk…

Buenos noches amigos…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valoigaz.blog.hu/api/trackback/id/tr541369025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása