HTML

Való igaz

Közélet,némi nemiség és a hétköznapok apró,cseprő dolgai az én szememmel és természetesen gyarló életem pillanatai.

Friss topikok

 • hugóca: Kicsit nyersre sikeredett(ami nem szokatlan tőled!),de van sok igazság tartalma;( Küzdök a lelkifu... (2009.09.22. 14:05) Még itt van de már csak D-6 nap...
 • zoomface: ha igazi ferfi lennel akkor surfoztel volna egyet a dunan a we are the world zenejere! aknatuz alatt (2009.06.26. 10:06) Ez egy szürreális reggel...
 • zoomface: neked a legjobb lol (2009.06.24. 16:16) Elérzékenyültem....
 • zoomface: az ilyet a Joizlesnveben kell a exkommunikalni. MOST! (2009.06.24. 13:15) Vége a világnak!!!!
 • Kisember: A dudálásodat és a kárörvendésedet leszámítva jó kis írás.A duda nem nevelésre, hanem balesetek el... (2009.06.24. 09:44) Válság a f@szomat!

Azt hiszem ennyi...

Kentetsu 2010.03.24. 16:00

Eljött a szomorú nap és egyéb teendőim miatt ezen blogomat lezártnak tekintem.Több bejegyzést nem fogok megjelentetni itt és ezzel lezárul egy gyönyörű korszak. Mindenkinek minden szépet és jót... Lesz új blog, annak az elérhetőségét majd még kirakom ide is...aztán ... :(

Szólj hozzá!

A mai napra nem sok...hanem sokk

Kentetsu 2009.09.22. 14:51

Nem sok mindent tudok leírni a mai napon,mert tegnap sokkot kaptam és némi agyzsugoritást. Az anyós kemény és egyre keményebb..érzi a vesztét szerintem.De közeleg a nagy nap... D-5.... Alig várom..

Szólj hozzá!

Még itt van de már csak D-6 nap...

Kentetsu 2009.09.21. 10:59

Itt van még a kedves mama és a hétvége egy látogatás volt a pokol mind a hét körében.Dante igazán mehetett volna a mamához egy kis helyszíntanulmányra és jellemrajzra.Kevés olyan ember van,aki már a puszta jelenlétével is képes feszültté tenni,de a mama csont nélkül hozza ezt.Már az ébredés kínokkal teli,amikor egy rigolyás embert kell kerülgetni.A mosdóhoz jutás maga a kálvária!Valahogy a mama mindig úgy időzíti a tisztálkodási ill. kiválasztási rítusait,hogy közvetlenül előttem 20másodperccel jusson be mindenhova.Ezt két okból is rossz érzés... Egyrészt baromi kellemetlen letelepedni a kis könyvemmel a wc-re,ha érzem a mama seggmelegét az ülőkén... Másrészt meg hagy némi kívánni valót maga után az odor...hát nem egy chanel ami felhőben terjeng a budiban... Még ez is túlélhető,na de a reggeli műsorok kiválasztása !Ohó,na az maga a gyönyör..mama media érzéke nagyban hasonlít minőségében a Maunika show készítőinek ízléséhez.Konkrétan szerintem neki csinálják ezt a sok fost,ami ömlik a magyar mediából.Rosszindulat,pletyka,kultúrális zéró tolerancia.Lassan úgyis azért fog elsötétülni egy-egy tv,mert aki színházat és értékkel bíró tartalmat sugároz,az bűnt követ el! Szóval celebek bekúsztak a hétköznapokba.Én inkább a gép előtt ülök és darabolós gyilkosságokról olvasgatok fantáziálgatva.Picit érzem fáradnak az idegeim. "Filmet nézünk" show volt hétvégén.Egész pontosan asszonyka feldobta,hogy nézzünk meg egy filmet abból a több százból,ami ott várja a szekrényben,hogy megtegyük velük azt,amire születtek.A kiválasztáshoz elég egyszerű instrukciókat kaptam:
 • Valami jó legyen!
 • Na most ezt utálom a legjobban.Mert én ugyan szeretem az ázsiai horrokat ,de az oldalborda egy hétig sír azon is,ha az oroszlán győz a gazella ellen a szavannán...szóval horror kilőve.Meg az akció,kaland és sci-fi is...mert amiben egy cseppnyi vér folyik,azt már meg is vétózták. Nagy nehezen sikerült egy semlegesnek tűnő vígjátékot kiválasztanom,ami végül bekerült a lejátszóba és kemény 30másodperces pályafutást ért meg benne.Történt ugyanis,hogy az eddig csendben -többször rám szólt,hogy ne beszéljek,mert TV-t nézünk - bambuló anyós felélénkült!Észrevette,hogy ez a film engem is érdekelhet,ellenben az eddig a "hágai egyezmény betilthatná" stílusú műsorai fájdalmat okoztak.Tehát a film főcímével egy időben nekiállt a 2.legkedvesebb elfoglaltságának.Üres fecsegésben,nagy hangon -tutira ne halljak semmit a tv-ből - fikázni a jelen nem lévő családtagokat.30másodperc alatt -öregedtem 1évet - megtudhattam ki,mikor,miért baszta el a renoméját a szemében.A fő ok természetesen mindig az önálló vélemény,egyet nem értés volt.Aki nem osztja az ő faszságait,az hülye!Ilyen egyszerűen működik a mama. A mama,aki több évtizednyi egészségügyben letöltött munkaviszony után úgy utálja az embereket,mint a szart.Mellesleg az egészségügyből ő is hazahozott valamit.Mégpedig a diagnosztika szeretetét.Ha valakinek fáj a kisujja,azt azonnal 30 halálos kór jellemző jegyeként azonosít.Mindenre gyógyszert kell szedni,még a gyógyszerek mellékhatására is.Természetesen ha feszült - mindig az- akkor kell nyugtató,altató és / vagy allergia gyógyszer.Mindegy csak hasson...Volt egy jópofa vitánk,amit már nem bírtam ki hangos sikítva röhögés nélkül.Volt is sértődés..már megint. Kezdődött úgy,hogy a műtétem óta,elveimmel ellentétesen gyógyszert szedek az allergiámra.Próbálván beszélgetni,felhoztam a kedvenc témáját a mamának - gyógyszerek - és közöltem vele délután,hogy ez a kurva cucc úgy kiüt,hogy alig bírok magamhoz térni reggel.Na más se kellett neki,estére olyan "allergiás" lett,hogy majd megfulladt.Elmondta vagy 15x , hogy nem fog tudni aludni,meg amúgy is alig él...nem tudom mondjuk,hogy ez utóbbival milyen hatást szeretett volna gyakorolni rám,mert ezzel inkább arra ösztönzött,hogy várjam a végét.. Na mindegy szóval,vagy 2órán keresztül kerülgette - jó szokásához híven - a tényleges mondanivalóját.Folyamatosan célozgatva arra,hogy dobjuk már meg egy bogyóval.Majd mikor látta,hogy gyenge elméjűként nem vesszük az "adást",előjött a farbával.
 • -Igazán adhatnánk neki egy allergia gyógyszert,mert a szmog / kutyaszőr / por / virágpor / oxigén allergiája tombol és nem fog tudni aludni.
 • Azt azért minden allergiás ember tudja,hogy ez nem úgy működik,hogy allergiás vagyok,hopp bekapok egy gyógyszert és elmúlt.Ezeket a gyógyszereket sajnos kúra szerűen el kell kezdeni szedni az allergiás tünetek megjelenésétől.Tehát ha a mama tüsszög és balszerencse folytán ezt nem a H12345-N12345 influenza okozza,akkor semmi nem fog változni,ha bevesz a bogyókból egyet. Ezt szépen el is magyaráztam neki,mire megsértődött és elkezdte a másik nagysikerű magánszámát,a Mártírt alakítani.Persze ő nem akarja előlem elenni - igy fogalmazott- a gyógyszeremet,de igy nem fog aludni,de nem baj kibírja ő,csak majd hangosan fog tüsszögni.Teljesen ki lesz a szervezete holnapra,meg amúgy is lehet meghal,de nem gond,el lesz gyógyszer nélkül.Nem akarja megenni előlel... és igy tovább egészen addig amig meg nem kérdeztük tőle,hogy mi a fasznak akar bevenni 1 aza egy darab allergia gyógyszert?Semmit nem ér! Erre a kérdésre pedig azonnal visszaugrott a Mártír szerepébe.... Nem értem az olyan embereket,akik a saját hülyeségük miatt nem értik amit mondanak nekik és olyan dolgok miatt sértődnek meg,ami el sem hangzott,de TE biztosan ÚGY értetted!! Na ettől kivagyok.Ha a mama nem egyenes ember,attól én még azt gondolom amit mondok és fordítva! Ha nem adok gyógyszert,akkor az azért van mert:
 • -semmi értelme egy szemnek
 • -pont annyim van,amivel kihúzom hétfőig
 • Na a lényeg a lényeg,megsértődött.Én röhögtem,hangosan és hosszan -lehet,hogy ezért sértődött meg - és volt egy jó esténk! A hétvége többi napja is ennek jegyében telt.Mama hamar békül,mert nem bírja ha nincs kire borítani a rosszindulatát és az belülről veszettül rágja őt...Ennek ismeretében hatalmas kirándulásra menekültünk a kutyákkal és legalább már csak ezt a pár napot kell túlélni....pedig kurvára megeszi az életünket!!! folyt köv....

  1 komment

  Anyós újra...

  Kentetsu 2009.09.18. 16:03

  A tegnapi bejegyzésemet meghatározta azon szomorú tény,hogy szülinapomra anyóst kaptam.El kell,hogy keserítsek mindenkit,még mindig itt van és ez meghatározta az elmúlt hetemet.tegnapi napot tetőzött az anyós hullám és kifakadtam picikét.Ez van ha egy hétig eszik az ember idegeit.A kedves mama pedig a tökéletességre fejlesztette ezt a tehetségét.Egyrészt ő a világ legtöbbet beszélni tudó embere,aki egy levővétellel letol egy teljes első kötetes előadást a Háború és Békéből!Nagyon profi technikát alkalmaz a beszélgetései folyamán.Egyrészt állandó szófosása van és a témája is nem más mint a fos... A következő egyedi technikát fejlesztette ki.Vesz egy észrevétlen 25 literes levegőt és egyszuszra,nagy hangerővel rád borítja a rosszindulatát. Témái általában a következők:
 • -jelen nem lévő rokonok és a hibáik
 • -jelen lévő rokonok és a hibáik
 • -ő és a hibátlansága
 • Természetesen amikor a jelenlévő rokonokat fikázza - fáj bevallani,hogy rokonok vagyunk,de ez jelen esetben engem és asszonykát takarja - ,olyan tökéletesen fogalmaz,hogy az avatatlan szemlélő nem is tudja,hogy kire mondja.Csak egy példa... megy egy film,a sorozatgyilkos éppen cafatokra tép egy teljes óvodányi gyerkőcöt kedvenc kutyusával és/vagy cicájával egyetemben (szokásos RTL Klub délutáni matiné).A mama nézi,nézi,majd egyszer csak közli-csak úgy a levegőbe engedve a mondatát-:
 • -Biztos ő is kiabál vezetés közben!
 • Nem néz rám,de tudom,hogy nekem címezte mondatát.Azt mondjuk hozzátenném,hogy mellém már nem ül be azóta,amióta egyszer kb 120km hosszan hallgattam felváltva
 • -Lassabban ( 60 km/h mentem,lakott területen kívül)
 • -Ne kanyarodjak ilyen hirtelen ( 60 m indexelés után 15 km/órás bekanyarodás)
 • -Ne előzzek,mert jönnek szembe ( országút,szakad Trabi 40km/órás "őrült előzés",szembe 1.5km távolságban az előzött Trabi méltó partnere egy szuzuki "száguld")
 • -Ne húzzam le az ablakot,mert allergiás,valamint a légkondira is ( augusztus délidő környékén)
 • 120km után megkértem legyen szíves és szálljon ki az autómból és legközelebb akkor dumáljon bele a vezetésbe,ha van jogosítványa.Addig is anyós,hallgass a neved!! Na azóta nem ül be mellém az autóba és egyenlő szinten mozgok a szemében Bundy-val.Na nem Al Bundy-val a kissé bugyuta cipőárus,szerethető karakterével.Neeeem ám...Ted Bundy méltó alteregója vagyok a szemében és igyekszik is ezt belém programozni!Csak nehogy sikerüljön,mert még a végén benne leszek a tV-ben! XY budapesti lakos egy kiskanállal kivágta anyósa szívét és rituálisan felkínálta azt a varjaknak! Ezt azért nem szeretném... Na szóval egy hete hallgatom a kedves szavait.Szokott azért mulattató is lenni. Terhességi tesztet szándékoztunk venni,de nem lehet ezt sem megúszni a nélkül,hogy ne szólna bele a mama. Talált egy patikát,amiben 1500 ft egy teszt (normál esetben 1000 Ft körül van ) és közölte,hogy azt vegyük meg,mert adnak hozzá AJÁNDÉKBA egy terhességi vitamint.Ez még rendben is lenne,de a vitamint magának akarja,ő fogja beszedni!!Úristen remélem nem terhes!? Persze ez a teszt már csak rendelésre jön...már két napja.De nem vehetünk mást,mert neki kell a vitamin... Szóval jobb a békesség várunk,egyszer csak meghozzák... Mostanában ráadásul taktikát váltott.Eddig a vizesedésre hivatkozva zsarolt ki magának előnyöket,most a fáj a lábam monológgal operál.Bár a minap át akarta adni a kanapét.
 • -Gyere feküdj le,átadom a kanapét
 • -Nem köszönöm anyuka.Maga most vendég,majd ha elment akkor jó lesz nekem
 • Csak,hogy érezze szerepét a helyiségben. A szerepe ami jelen pillanatban az,hogy gitározzon az idegeimen.Az egy dolog,hogy napi szinten kimosatja az összes konyharuhát,törölközőt és ágytakarót (titokban kidobja a szennyesbe és mi meg csodálkozunk,hogy állandóan tele a szennyes tartó),de kényszeres pakolhatnékja van.Amióta ide ette a fene,semmit nem találok.A főzés egy kész bújócska az edényekkel.A leglehetetlenebb helyekre képes elpakolni a nekem mindennapi használatban lévő dolgokat.Kedvenc edényeim a legalsó szekrényekben hátul találhatóak meg,pedig mindig kéznél hagyom őket,de a mama rendszerét képtelen vagyok átlátni... De nem ... kibírom , újabb napok tűntek el a "centiről".Vasárnap távozik életünkből,remélhetőleg elég sokáig.Kicsit kezd sok lenni a "kedvessége".Pénteken össze voltam vele zárva 2órára.Nem vagyok egy félős gyerek,de bevallom riadt voltam mint kecske a tigrisketrecben.Hazafelé felkészültem rá,hogy na most eljött a nap,amikor - ha jó ügyvédem van - megkapom életem első 6éves börtönbüntetését.Minimum súlyos testi sértést előlegeztem meg.Hazaérve remegve helyeztem bele a kulcsot a biztonsági zárba.Ha ez zárva van,akkor nincs itthon...simán becsúszik,semmi ellenállás,pici izzadságcseppek futnak végig a gerincemen,borzongató érzést hagyva hátra...már csak egy mozdulat az igazságig...Megakad!Igen!Zárva van,nincs itthon!Szabadság!!!!!!! Meglepő milyen kevés elegendő az ember fiának,ha az igaz boldogságról van szó!Abban a pillanatban nem hiányzott semmi az életemből és boldog voltam...Anyós menj már haza!!!!

  Szólj hozzá!

  Újra itt van....avagy anyós és a szülinap

  Kentetsu 2009.09.17. 10:44

  Na szép jó reggelt mindenkinek a közösségi házban! Újra itt vagyok,kissé frissebb köntösben és -ahogyan Adam barátom fogalmazott- egy zsidó oldalon keresem a látogatottságot.Lassan már egy éve újra itt vagyunk ebben a "kedves" hazában.Eddig fel sem tűnt,de múlt héten volt 1 éve,hogy egy kiskorúval a hátsóülésen menekültem a rendőrség elől a kocsimmal,a Spanyol tengerparton...azaz szülinapom volt! Ennek rendje és módja szerint jól meg is ünnepeltem.Bár némiképpen viharfelhők árnyékolták be eme jeles napot. Több is. null Egyrészt 8 éve történt az,hogy Oszama barátom kissé túllőtt a célon és túl nagyra sikerült tüzijátékkal lepett meg világra jöttem évfordulóján.Jól el is felejtette mindenki abban az évben.Még keresztmamám is azzal hívott : -Láttad!!?Két repülő csapódott a WTC-be!! -Akkor mi van!?-válaszoltam kissé ingerülten,mivel ő volt aznap kb a 10.olyan telefonálóm,aki ezen okból hívott fel.Holott általában az első felköszöntőim szoktak lenni minden ügyben...pláne születés ügyben! Na mindegy ez még csak a kisebb viharfelhő volt.8 éve meghalt sok-sok ember és megváltozott a világ.Semmi sem lesz már olyan mint régen. A másik viharfelhő nem ilyen távoli sem időben,sem pedig távolságban.Születésnapom ugye péntek.Szerdán kapom a hírt sógornőmtől - ő és a mutyikirály férje ugye még mindig Spanyolországban rejtőzik,az após-anyós sárkánypárossal egyetemben-,miszerint küldi a szülinapi ajándékomat.Na mi volt az? Naná,hogy semmi jó!Az ANYÓS!!!! Jesszum pepi...végem van.Tuti elásom amikor hazaténfergek a szülinapozásból... Eléggé kiborultam és már el is könyveltem,hogy hazavágva ez a szülinapom.Majd jövőre...de nem! Már idegeim cérnavékonyságúra soványodtak,amikor jött a hír,hogy az anyós lényt szállító gépkocsi lerobbant.. Jippi!!!!!Mégis szeretnek az istenek!Vagy a karmám alakul lassan egész pozitívan,mert ekkora ajándékot rég kaptam.csütörtöki érkezés helyett anyós pajti csak szombaton ér ide.A hétvége pedig reggeltől estig be volt táblázva "sajna" a mama egyedül lesz hagyva...de igy jár aki pár nappal érkezése előtt szól,hogy jön.Bár még elég tapintatos volt,én igazából azt vártam volna,hogy egyszer csak csengetnek és ott áll az ajtóban -Meglepetés!-na ott fostam volna le a bokámat.. Na vissza a történetbe.Anyós lerobbant,vagyis a kocsi amiben ült.Ez azért elég sokat elárul a kisugárzásából.Sík ideg lesz körülötte mindenki egy idő után és mivel egy autó nem tud toporzékolni,ezért inkább szép csendben -mintegy tiltakozásként- lerobbant! Ezen örömhír után eljött a pénteki szülinapom.Mit ad isten a cégnél pont erre a napra tették a "családi napot". Ez arra hivatott,hogy az összes itt dolgozó megismerhesse egymást (vagyunk vagy 50-en) és a családjukat.Akinek nincsen gyereke az meg megismerkedhet a grill húsokkal és a főnök saját borpicéjének gyümölcsével.Ennek megfelelően délután kettőkor elkezdtünk mulatni.Gondoltam iszom pár sört,de a nagyszerű beszerző emberke olyan Heineken bulihordót vett,ami csak a hozzá kapcsolódó sörcsap együttes használata mellett adja ki a nedűt...de mi megoldottuk!Sose állj a szomjas férfi és a söröshordó közé! Némi MacGywer technika használata ( szigetelő szalag,iratkapocs és olló ) után kinyertünk pár korsót,bár nem volt túl költséghatékony a történet. Na mindegy...elfogyasztottunk vagy 4-5 sört és kezdett lazulni a hangulat négyre már egész jól voltam.Kötetlen és vidám beszélgetéseket folytattam bárkivel...amikor is megjött asszonyka és tökéletesen időzített! Pont a borkóstoló kezdetére csöppent be.Gyorsan el is kezdtünk fogyasztani és elég jól ment,haladtam szépen a hangulat felé.Borkóstoló után felvonultunk a legfelső szintre,ahol egy kis játéktermet kapott a dolgozó nép!Csocsó,darts,asztalitenisz és babzsákok a kaja -pia köré építve!!!Neki is estünk és közben észrevétlenül eléggé beboroztam...is.Aztán jött a meghívás egy all-inclusive Borfesztiválra Gyusz barátomtól. All-inclusive,de a belépőt nekem kell állni-mondta. Nem gond,az a kisebb költség.Átvonszoltam magamat és az asszonykát és bejutottunk a tömegbe!Ennyi embert nehezen bírok ittasan,de tudatosan törtem a meghívóm felé.Kb fél óra után meg is találtam - persze,hogy rosszul magyarázta az irányt - és kiderült a nagylelkű meghívás háttere.Egy másik barátunk családja borban,pezsgőben utazik és ők is kint voltak 3 standdal és egy VIP sátorral.Na most "nagylelkű" barátom képes volt ide meghívni az ő kontójára!Ügyes mi? Nem is kell külön mondanom,hogy ő már mattra italozta magát az alatt a félóra alatt,amíg mi kerestük őket.Meg is untam,hogy nem haladunk semerre.Én kóstolni jöttem,nem ingyen bebaszni Gyulám!!!Gyorsan dobtuk őket,Gyulát a meghívót,Cukikát a barátnőt (no comment) és Cintiát a rózsaszín pulóveres,rózsaszín karmú és felettébb röhejes chiwawa-t és elindultunk a forgatagba.na innen már jó volt a muri.Csuda finom sajtokat és borokat kóstoltam.Külön kiemelném a Royal pincészet Kövérszőlő borát.Egy speciális nagyszemű szőlő,zamatos,ízekben gazdag borát.Isteni volt..a hazaút nem annyira,de megúsztuk és hazaértünk. Anyós szombati érkezése estére volt prognosztizálni.Mi ebédre voltunk hivatalosak Rákosborzasztóra egy könnyű,csülkös,családi ebédre,amit másnapos gyomrom némi tiltakozással vett tudomásul.Az ebéd teljesen jó hangulatban zajlott ...volna,ha nem tudjuk meg,hogy már délután odaeszi a fene a salemi boszorkányper egyetlen túlélőjét hozzánk.Ezek okok ismeretében már érthető a savtúltengéses ebéd és a kissé feszült hazaút.Délután négy körül értünk haza a béke elmúlt szigetére...Nyitom az ajtót...folyosó...belső ajtó..anyós!!!! Jesszus,majdnem betojtam... -Sziasztok,kislányom gyere velem a patikába,kell vízhajtó.Úgy bevizesedtem,hogy mindjárt beszarok! Na ez volt az az információ amire a savtúltengésem vágyott!Anyuka és az ő "vizesedése".Még be sem léptünk az ajtón és máris ugráltatja leányát - életem párját- és én még örülök is neki.Mert igy,hogy elment a patikába (szombat,felár egy tök felesleges gyógyszerért ) nyertem minimum még egy órát.gyorsan lenyugtattam magamat (eper pálinka) és vártam a villámcsapást.Mire visszatértek én már picit bárgyú mosollyal bámultam valami természetcsatornát és közben fantáziálgattam.Az oroszlán már nem gazellát eszik,de nem ám!Anyóst!! Fel is vidultam,ami csak addig tartott amig a "mama" finoman nem közölte,hogy húzzak a kanapéről,mert neki vizesedik a lába.Mellesleg azóta is ezzel az egy mondatával kampányol mindenért. -mosogassunk el mert vizesedik a lába -kapcsoljam ki a légfrissítőt,mert vizesedik a lába -szóljak a kutyára ne ugasson,mert vizesedik a lába -stb,stb...és mit szólnak a szomszédok!? Szóval a kakukk kitúrt!De én konfliktuskerülőre ittam magamat -mégsem áshatom el az első órában- és átengedtem a helyemet.Na ez volt a hiba!Szerintem lefekvés közben beüthette a rosszindulat-kötekedés üzemmódot aktiváló gombot,mert ahogy letette a fejét már ömlött is belőle a fos...és közben elkezdődött a Barcelona meccs... Aki ismer,az tudja,ha Barca meccs van , akkor tőlem a ház is éghet.Majd félidőben megnézem mi a helyzet.A mama pedig ezt nem tudta -nem a fenéket- és végig szövegelte az első félidőt... Kissé ingerülten elfogyasztottam némi bort is a pálinkára,így kibírtam még egy félidőt anélkül,hogy beszóltam volna egyszer is!Ami azért elég komoly teljesítmény... De a kettős sípszó után pánikszerűen magamhoz ragadtam egy újabb üveg bort és távoztunk Maya barátnénkhoz.Szerencsére nem lakik messze,mert az anyós utolsó mondata sokkolt. -Majd holnap nézz nekem repülőjegyet október 17.-ére,ha van időd.De igazából ráérsz.. MI VAN!!!!???Október 17!?Bazze az több mint egy hónap..abba én tutira beledöglök! Gyorsan ittunk még egy pár pohárral - szülinapom van,vagy mifasz - és megalkottam a haditervemet. Anyós exterminator 3.0 fedőnéven.Hazatérvén még ábrándoztam mindenféle ragadozókról,dzsungelről és a magányos anyósról,a táplálékláncban betölthető szerepükről és ezen szereplők kölcsönös tiszteletéről,majd elaludtam... vasárnap elég komoly ébredésben volt újra részem.Pici másnaposság,de nem vészes.Nem fájt a fejem sem,mivel a mama valahova elhúzott igy üres a kecó.De csak addig amíg rendbe jöttem,mert egyszer csak betoppant.Na gyorsan eltűntem a gép elé.Repjegy nézés ezerrel,némi célzást azért kell adni mennyire szívesen látjuk eme becses vendéget!Tervem a következő volt.Fogom,kinézek egy szeptemberi dátumot ( 27 lett az ) és lehívom az árat.Majd fogom és kinézek egy decemberi időpontot,lehetőleg karácsony környékén,amikor a legdrágább a jegy és aztán pókerezni fogok. Akik nem ismerik ezt a nagyszerű játékot,azoknak elárulom,hogy a pókerben van egy kifejezés a blöff.Ez azt takarja,hogy úgy csinálok mintha olyan kártya lenne nálam,ami nincsen!Na ezt csináltam én is. -Anyuka!Nem jó az a nap amit adott,mert akkor több mint negyvenezer a jegy.A következő olcsóbb nap az szeptember 27. -Akkor nézzünk október végére - mondta,mire én magamban-Hülye vagy!? -Októberben végig ilyen drága!Nézze meg anyuka itt vannak az árak. Isten áldja a Ryanair foglalási rendszerét,ahol az ár nagy számokkal,míg a dátum olvashatatlan apróval jelenik meg.Igy bejött a blöff. -Jó akkor legyen a 27. de az olyan közel van... -Sajnálom ,pedig olyan jó lett volna ha egy kicsit tovább tud maradni - válaszoltam csípőből,de vállamon vidáman ugrándozott az angyalszárnyas és ördögi kicsi én! Megcsináltam!Beteljesítettem az "Anyós exterminator 3.0"-át....Irány apumék és egy kis ebéd,ünneplés már oldódottan.Az estére nem szívesen térnék ki.Csak annyit információként,hogy szerintem egy szelektív hulladékgyűjtő sziget üveges konténerét félig megtöltöttük este 9-ig.Hazatértünk a mama már édesen horkolt és mi boldogan tértünk nyugovóra.Túléltük a kritikus első pár napot...de lehet lesz ez még rosszabb is... Azt hiszem lesz miről írnom mire hazarepül a mama.... null

  Szólj hozzá!

  Boldog szülinapot...nekem!!!

  Kentetsu 2009.09.11. 14:25

  Ma ünneplek.Kb. 5perc múlva fogyasztok egy kis italt a munkahelyemen - igen nekem ilyen jó munkahelyem van- a kollégákkal ill. mindenkivel aki a közelemben lesz.Aztán irány a Vár , Borfesztiválon folytatom. Aztán hétvégén megpróbálok megemlékezni Fábry Himnusz szlovákosításával,amin úgy felhúztam magam,hogy majdnem belevágtam a tv-be a távirányítót!!!A köcsög!!!Kicsi szlovákozás után erősen zsidózott,majd gúnyt űzött a himnuszból,ez kicsit sok...De most nem mennék bele. Mennem kell koccintani!Szép hétvégét! http://forum.sanomabp.hu/forumkep/9/82811/416/12450894/2.jpg

  Szólj hozzá!

  Na most aztán!!

  Kentetsu 2009.08.20. 19:38

  Na most aztán megint elmennék innen a pics@ba!
  Még ennyi büdös paraszt,siránkozó barmot mint itt Magyarországon,nem hordott a hátán a föld!
  Nemzeti ünnep mi!?
  Na majd ha lenyugodtam írok valamit.A lenti Gróf Balázs képregény sejtetiazért miért is vagyok ilyen pipa!

  Szólj hozzá!

  Mert ma ezek jutottak eszembe

  Kentetsu 2009.07.23. 14:04

  A ma nap már két napja sikeresen elindult,rosszul.Kb két napja töröm magamat,hogy az elmémbe robbanó sikersztorikat,hétköznapi eseményeket és felháborodásomat szító történéseket valamifajta egységes keretbe szedjem.Ez nehezen megy,lévén a témák nem igazán illenek egymáshoz.Saját kínok,Michael Jackson és a magyarországi éppen aktuális fos az istennek sem akar egy felsőbb princípium általi kompatibilitásban egyesülni.Pedig mind eme felsőbb valaki állítólagos teremtményének az ok,okozati összefüggésébe jött létre.
  Talán lehetek ego párti és picikét a saját kínokkal indítanék.Biztos akad valaki akit érdekel.Qrva meleg van,de gondolom ezzel már szembeSÜLT mindenki.A meleg egy érdekes állapot.Amikor vacogunk a téli zimankóban,80%-ban elhangzik a következő mondat:
  - Mikor lesz már jó idő?
  Aztán amikor jön a "jó idő"akkor,meg megy a burrogás,hogy :
  -Ezt a hőséget nem lehet kibírni...
  Hogy nekünk semmi sem jó..
  Kicsit hasonló a helyzet ezzel a belvárosi csendrendelettel.Gondolom hallottatok ama nagyszerű terézvárosi rendelettervezetről,ami megtiltaná a szórakozóhelyek este 10utáni nyitva tartását.
  Ez már megint olyan jó,kis,magyaros...
  Mert ugye mely része Budapestnek ami a turisták által leginkább látogatott?
  Igen a csepeli gettók díszes,szembódító különlegessége.
  Még véletlenül sem a budapesti kerületek legkarakteresebb területe a Pesti Broadway,Liszt Ferenc tér és környéke,a kis utcák hangulatos romkocsmái
  Megkérdeznénk egy a fővárosba látogató turistát,akkor kapásból tudna mondani olyan szórakozóhelyeket,ahova szívesen betérne.Na ezt majd most is megteheti,este 10ig,amennyiben elfogadják ezt az esztelen és újfent előkészítetlen tervet.
  Naiv gondolkodásom alapján szakmailag képzett emberek vezetik- kellene vezetniük - a kerületeket.Én nem végeztem gazdasági iskolákat,némi rálátásom van egy cég vezetésére és egy önkormányzat sem működhet másként.
  Akkor most levezetném:
  Tehát tegyük fel,hogy van egy cégem,ami ipari területek bérbeadásával foglalkozik..Telephelyemen működik több autó és klímagyár,akik tőlem bérlik a területet,igy pénzt raknak a zsebembe..Minden sikeres,a szomszédban néhány savanyú öregember morog azon okból,mert hangos a gyár,de annak örül,hogy jön a pénzes dolgozóm és megveszi a lakását,olyan áron,hogy a füle ketté áll.Erre rájönnek ők is és egy idő után már nem adják el a lakásokat,mert minél kevesebb az eladó lakás,annál többet ér.Szóval kevés lakás eladó,viszont a morgás a zaj miatt még mindig megvan.Egyszer csak megunom az állandó siránkozást és nem mellesleg palástolni kívánván az eddigi ballépéseimet és botrányaimat,megtiltom a telephelyek használóinak,hogy 5 után menjenek az üzemek.
  Erre elindul egy épp ésszel előre látható folyamat.A gyárak közlik velem,hogy hülye vagyok.Ebben igazuk van , hiszen nem ér annyit a bérleti díj és kevesebb pénz folyik be a kasszámba.Majd a bérlőim szépen ,lassan elbocsátanak jókora számban munkásokat,esetleg be is zárnak.Nem kellenek a lakások,nincs kereslet.Fogy a kereslet,esik az ár...nem ér annyit a nyugger 120négyzetméteres "lyuka",amiben mellesleg egyedül él.Amint esik az ár azonnal elindul a siránkozás,hogy bezzeg amikor ment a gyár,milyen jó volt minden...és ott vagyunk az elején feltett kérdésnél:
  -Mikor lesz már a jó idő?
  Itt volt,csak nem becsültük meg.Na valami ilyesmi zajlik most a VI.kerületben.
  Egy kis csoport,lakását el nem adni akaró - mert még később többet érhet,pedig 3millióért vették meg az önkormányzattól - "lakó" és a másik oldalon több ezer megélhetését féltő ember,vállalkozó és nem utolsó sorban egy rakás,a pénzét elkölteni szándékozó turista.
  Szép-szép,hogy a terézvárosi önkormányzat próbál valamit villantani lakóinak a sorozatos botrányok után,amibe a helyi Szdsz hamarabb belerokkant,mint az anyapárt a Eu választásba.
  Az rendben,hogy a lakók élni szeretnének...
  de..
  miért kell már megint az aranytojást tojó tyúkot egy motorosfűrésszel,apró pici cafatokra szakítani?
  Megértem én,hogy marha szar,hogy hajnali egykor még zene szól az ablak alatt,a nyári langymelegben.Főleg annak szar ez,aki már a postáson és a jó öreg kaszáson kívűl max az unokákat várja hétvégén egy romlott,diós sütire.Kérdem én,ha olyan zavaró ott élni,miért nem tetszik elköltözni ebből a "fertőből"?Aranyat ér a lakása csókolom...szinte már egy házat lehet kapni árában egy külső kerületben.Ja,hogy jobb ez igy?Kicsinálni pár ezer embert...a jó magyar szokás szerint dögöljön meg a szomszéd tehene is akció ez is..Mert utáljuk azt aki jól érzi magát,ne adj isten még sikeres is és nem savanyú pofával fikázza az éppen aktuális áldozatot...
  Szóval volt jókedv,talán még van,de tuti nem lesz...ha hagyjuk!
  Szóval szerintem f@szság az egész és csak egy újabb politikai szemfényvesztés....hagyom is a csudába.Térjünk rá valami vidámabbra..vagyis inkább mégis maradjunk még egy picit hazánkban.Kiderült,hogy a kiotói egyezmény marhára nem ér semmit.Mondjuk ezt már sejtettem régebben is,de azért ami a kvóta kereskedelem körül folyik,az már vicc.
  Vegyen Szén-dioxid kibocsátására jogosító kvótát ajándékba szeretteinek.Mert az a nagy büdös helyzet,hogy az elmaradott országok - mint amilyenek mi vagyunk - eladják a kvótájukat olyan országoknak,akik szarnak a légkörre és a globális felmelegedésre.Aztán ezen országok vígan öntik a mérgeiket a levegőbe..mi meg megdöglünk.Mert mi történik az igy befolyt pénzzel?A józan ész azt követelné,hogy költség zöldberuházások támogatására.De neeem az is folyik szépen bele a feneketlen kútba...Szóval egy megoldás maradt.Meg kell venni a tőzsdén (!) a kvótákat a multik elől és akkor talán unokáink még fognak tudni kopoltyú nélkül is élni...
  Tehát van szabályozás,de igazából kurva mindegy,mert még kereskedünk is az egészségünkkel.Bár ez a mentsük meg a földet humbuk,már réges-régen felejtős.Akkor kellett volna erre gondolni,amikor a légköri nukleáris robbantásokkal elégettük a saját egünket.Ok,ok a co2 is ott van,meg a mindenféle hajtógázok és a több millió szarvasmarha is elég gyakran fingik metánt az égbe.De a fő "gáz" a hülyeségünk és a megalománia volt újfent.Kinek jutott eszébe hidrogénbombával játszadozni a légkörben nem tudom.Attól félek marad a vastüdő és páncélbőr.
  Mint a Jackonak, neki még fóliasátra is volt,csak éppen oxigén volt benne nem pedig paradicsom,vagy vietnámi módon cannabis.
  Amúgy Jackson család gyermeke sikeresebb mint valaha.A Facebook-on milliósra dagadt a "rajongók" tábora.Valamint elindult az újraértékesítés is.Pár hónapja szinte ingyen ( 399 Ft ) dobálták az emberek után a Moonwalker Ddv-t.
  Ma már több mint 3000ft az ára.Ez ám a drágulás...halál brókernek kellene állni.Kinézni valami ramaty állapotban lévő elfelejtett sztárt és felvásárolni fillérekért a kacatjait.Aztán már csak várni kell ahogyan feldobják a talpukat és dől a lé.Ozzy lexikongyűjteménye biztosan olcsó és emberünk már csak napok kérdése mikor lövi túl az ideg és keringésrendszerét egy 10 éve bevett motyó utóhatásával.Kvázi mint egy utórezgés,emberünk bebandzsít,
  -Hú apám mekkora flash!-majd elborul
  De most komolyan....?Én nem Michael Jacksont akarom lealázni,hanem ezt a sok marhát aki eddig pont letojta,hogy él e vagy sem a pop királya.Hirtelen beadja a kulcsot,erre teletömik olyan emberek zsebéd dellával,akiknek lehet még köze is volt a halálhoz...
  Éljen ez a szép új világ!
  Hazamentem,mára éppen elég marhával beszéltem .... pihenek


  Szólj hozzá!

  Kösz megvagyok...

  Kentetsu 2009.07.17. 11:04


  Itthon vagyok,fejem szétbombázva,lüktető fejfájás...de gyógyszert nem szedek...
  Amig bírok létezni,nem veszek be valamit,ami egy laboratóriumi boszorkánykonyhából jött..
  Amúgy nem úsztam meg és a nagyobb műtétet csinálták.Vágtak egy bejáratot az arcüregembe a számon keresztül...nyami.Úgy nézek ki,mint akit a teljes Fradi B közép legalább fejenként egyszer fejberúgott.Voltam már jobban de már érzékelem a pozitívumát a dolognak.Újra érzek szagokat és normálisan ízeket.Minden szagot és ízt képes vagyok összetevői szerint azonosítani.Még a végén bomba és/vagy drogkereső kutya lesz belőlem Ferihegyen.Viccen kívül,olyan távolságból érzem a szagokat,hogy magam is meglepődöm.Ami pedig az ízeket illeti,alig várom , hogy főzzek valamit.Eddig is mindenki csípte a főztömet,mi lesz ezután,saját főzős műsorom lesz?
  Szóval túl vagyok rajta és már csak gyógyulnom kell.A műtét és a kórházi tartózkodásom érdekes és kellemes csalódásokkal teli volt.Mint már régebbi bejegyzésben is említettem a Szent Imre kórházban műtöttek.A személyzetre sem térnék ki újfent,mert leszámítva azt az egy-két hülyét aki úgy látszik mindenhol kötelező létszám,nagyon kedvesek és profik voltak.
  Akikre külön kitérnék az a nővérke és az altatóorvosom.A nővérkére azért,mert szerintem valamit szedett.Másként nem tudom elképzelni,hogy valaki bírja azt,amit ő tolt a műtét napján.gyakorlatilag reggel 7.30-kor már fel és alá rohangált,énekelgetve és viccelődve ...én meg még magamhoz sem tértem.. Aztán segítőkészen és még mindig kedvesen megmutatta a szobámat és segített elrendezkedni.Közben párhuzamosan az összes többi betegét is ellátta.Időnként meg-megjelent a szobámban és tájékoztatott mi a helyzet.Kb mennyit kell még várnom.Mert várnom azt kellett..az osztály szerintem a budapesti gyermekvágóhíd.Ennyi gyereket egy kupacban max egy pedofil találkozón látni,csak itt másként szeretik a kisembereket.Szóval ment a nagyipari gyermekfeldolgozás.Itt egy nyissz-pápá mandula-,ott egy nyissz-hoppá,remélem ez is mandula volt...-és ripsz , ropsz elérkezett az én időm..Kaptam egy kis málnaszörppel kevert méregpoharat-dormicum 10mg,megnéztem a papíromat-,ami azt hivatott volna okozni,hogy én kvázi berúgott érzetbe kerüljek...na ezt nem sikerült elérni.Kértem adják ide az üveget,majd én megoldom ezt a kérdést,de azt válaszolták,hogy drogokat nem adnak szabadfelhasználásra a betegeknek..bassz..
  Maradt a várakozás józanul,egészen 30-40 pecig.Amikor is begurult a "hintóm",egy sorozatgyilkos arcú műtőslegénnyel.Most komolyan ilyen embereket csak a krimikben látni,szinte vártam,hogy egy sátáni kacaj kiséretében lemészárolja az egész emeletet.De helyette kedélyesen elbeszélgettünk az alatt az 1 perc alatt,amíg áttolt a műtőbe.Hááát mit mondjak?Ez aztán unió volt.Nem egy ütött,kopott vacak,hanem egy igazi műtőrészleg.Nem bírtam megszámolni-kicsit már izgultam ekkor- mennyi,de szerintem egy tucat műtő biztosan.Az egész olyan volt,mintha a StarTrek - ből vették volna meg a díszleteket.Unió bazze...!!De most komolyan..na szóval begördültünk a saját kis műtőmbe.Bent orvosok hada gondosan készítgette a kínzóeszközöket,amit még Dr.Mengele is megirigyelhetne.
  Nem tudom ki hogyan van vele,de én ha zavarban vagy ideges vagyok gyenge poénok áradatát zúdítom a közelemben lévőkre.Különösen igaz ez akkor,amikor teletömnek drogokkal.Ennek függvényében kapták a dokik is.Először megbeszéltük a tetoválásaim történetét,majd örömüket fejezték ki,hogy akkor én nem félek a tűktől és egy laza mozdulattal belém is döftek egyet,de egy olyan igaz izmosat. De fájni nem volt idő,mert azonnal tolták is belém a különböző tudattágító / zsugorító motyókat.Itt találkoztam újra kedvenc altatóorvosommal,aki mint egy jóságos nagyapó mosolygott a fejemnél.Nagyapó,mert ad egy volt vagy 65 éves,ad kettő mindig kisfiamnak hívott - de erről írtam már - és kedves szavakkal kívánt nekem kellemes utazást.Nem akartam hinni a fülemnek...Mi ez drogbarlang?Nem is bírtam ki és megosztottam vele,hogy az előbbi mondata eléggé népszerű volt a 70es évek Amerikájában.Nem értette félre és szinte rögtön kérdezte:
  -Ha próbáltál már Kisfiam valami ilyesmit,ismerős lesz szinte ugyanolyan az elején ..-mosolygott
  Na ezt meg honnan tudja!?Merült fel a kérdés bennem és rögtön tudtam miért ilyen kiegyensúlyozott a Nagyapó.Szabad hozzáférése van az összes "A" kategóriás droghoz...El sem merem gondolni miket keverhetett az egész kolesznak egyetemista korában..
  de nem beszélgethettünk sokáig a drogpiaci kérdésekről,mert közben kaptam egy jó adag valamit,ami kicsit kezdte összekuszálni a gondolataimat.Ezért szépen elköszöntem:
  -Na azt hiszem én most álmodom egyet,műtét után találkozunk...
  Még hallottam egy távoli visszhangos nevetést,de mintha vödörből és kissé cseppfolyósan jutott volna már csak el az agyamig.Az agyamig,ami nem is igazán kapott időt ezen infó feldolgozására,mert valami ménes fejberúgott és elájultam....
  Következő kép ami megvan,azt már igazán kihagytam volna.Tolnak kifelé én meg egy sóhajtásszerű bocsánatkérés közepette,úriasan telibehánytam magamat.Az volt a baj,hogy egyrészt fogalmam sincs kitől kértem bocsánatot,lévén magamat rókáztam le.Másrészt nem álltam meg egynél,mert amíg elértünk a kórteremig,sikerült még egyszer megkergetnem a kis Vukot.De a nyavalyás dög csak visszajött még vagy négyszer.Kaptam egy barátságos kis vesetálat és kb. 4kg gézlapot és szorgalmasan ürítettem a gyomromat.Most viccen kívül a hányás nem egy jó muri,de különösen akkor szar dolog,amikor szétkapják az ember arcát és még pluszban totál ki van ütve valami kimondhatatlan nevű vegyület és az agyi receptorok kölcsönhatásától...
  Úgy néztem ki mint kezdő vámpír egy gólyabálon tett látogatás után.Konkrétan vért hánytam és nem keveset.Bele sem mertem gondolni,hogy ez honnan került a gyomromba.Nem érdekelt...hánytam,sokat,sokáig és fájdalmasan.
  Nekem valahogy sosincs szerencsém az altatásokkal.Ez volt a harmadik ilyen jellegű élményem.
  Az elsőnél találkoztam Jim Morissonnal,aki eljátszot nekem egy olyan számot,amit előtte - lévén nem voltam Doors rajongó,de már vagyok.Haverok bandáját illik meghallgatni- nem is ismertem.A másodiknál a nyár legmelegebb napja volt és kaptam egy közepes hőgutát,mert beleb@sztak műtét után az ágyba,betakartak és órákig senki rám sem nézett...A nap meg sütött,nem úgy általánosan,hanem konkrétan rám...
  Most meg másnapos vámpírt alakítottam és szintén qrva meleg volt...

  Na mindegy túléltem..nővérke segített tartani a fejem,első ilyen ember volt az életemben,gyakorlatilag elvette a hányás szüzességemet.Kaptam két tasak infúziót mindenféle májrombolókkal,de ez akkor nem zavart,sőt hálás voltam.Nincs fájdalom és a hányinger is elsuhant,ezért hunytam egy kicsikét.Aztán amikor felébredtem,Drágám,Anyukám és a Keresztmamám kukucskált be az ajtón.Én pedig még magamat is megleptem , mert beszélgettem,mászkáltam velük egy sort...Még benézett a dokibácsi és megkérdezte , hogy vagyok aztán a látogatók haza én pedig elfogyasztottam életem legfinomabb vizes zsömléjét 1 azaz egy szelet párizsival.Hiába no,ez nem hizlalda..Ekkor volt olyan fél tíz és én akkor már lassan 24 órája nem ettem semmit a saját véremen kívül.Aztán picit perverzkedtem és megnéztem a Doktor House aktuális részét a tv-ben,mert az is volt a szobában,mindjárt kettő.Igaz ugyanennyi csatornát lehetett rajta fogni is.De ne legyünk telhetetlenek.Szóval Doktor House kórházban nézve egy kicsit olyan morbid,főleg úgy,hogy az első reklámszünet után a szobatársam nyaki vénája kirepedt a torkában és villámgyorsan kifolyatott egy jó disznóvágásnyi vért magából.Szegénynek mandula műtétje volt több mint egy hete és azóta már négyszer kellett újra operálni.Olyan igazi kis ropiharcos a legény és nem is csodálom,hogy mindig kireped a seb,hiszen nem volt felület ahol dolgozhattak volna a dokik.De szerencsére nem lett komolyabb baja ezúttal sem,komoly fájdalmak árán elállították a vérzést és újra megoperálták.Jól szarul nézett ki amikor visszahozták úgy 1.5 óra múlva...szerencsétlen,remélem azóta már jól van.
  Ezt leszámítva nyugisan telt az éjszaka,igaz a nővérhívó állandó csipogásától nem sokat tudtam aludni.Aztán hajnali hatkor kaptam egy jóreggelt lázmérőt - miért pont hatkor!? - és elindult a nyüzsgés.Érdekes volt figyelni az osztály életét,mint egy hangyaboly.Beteg kidob,új felvesz,befektet,műtétre visz...igazi nagyüzem.Megint egy sor sikítozó kis kannibál érkezett,úgyhogy lemondtam az alvásról.Inkább lélekben gyúrtam a detamponálásra.Ez egy olyan dolog,amire ha azt mondja a doki,hogy nem fáj csak kellemetlen,azonnal rohanjatok el.Mert ez bizony fáj,de KURVÁRA!!!Igen dokik,nem kellemetlen,hanem kibaszottul fáj és ha nem hiszitek,akkor majd jól orrba gyűröm mindőtöket és kaptok 24.5km gézt a vérző orrotokba és pár nap múlva kihúzom....huh bocsánat,de ezen mindig felmegy a vérnyomásom...
  Na szóval detamponálás előtt még picit várattak a vizsgáló előtt olyan 1órát.Persze ezzel egyenes arányban nőtt a feszültség bennem.Eljött az idő,behívtak,kaptam egy vesetálat a kezembe és a dokinő behelyezkedett velem szemben egy csipesszel a kezében.Na most jött a kedvenc,amit nem igazán írnék itt le,de a fenti sorok - kurvára fáj rész - megvolt...
  Megvolt és eltávolítottak minden szart belőlem,nincs már bennem géz,tű,vagy akármilyen idegen test és újra itthon.Már ez a harmadik napom és dagadt fejemnek nem tesz jót ez a hőmérséklet,valamint a szemben lévő lakópark építkezésének zaja...De lassan viszont gyógyulok és várom a napot,amikor újra rendesen kapok levegőt az orromon.El is határoztam,hogy ha lesz elég pénzem,akkor jövőre indulok valami CC versenyen.SZPONZOROK JELENTKEZHETNEK! :D Kipróbálom mizu.

  Szóval :
  - műtét kipipálva
  -hazajöttem
  -élek
  -nem vágták le semmimet és nem lett olyan orrom,hogy csak a rabbi álljon velem szóba
  -kontroll hétfőn és nincs több kín
  -aztán ha letelt a 3hét mozgásnélküliség,edzés indul és jövő tavasszal irány verseny

  Kösz mindenkinek,aki keresett és bocs ha néha ingerültebb voltam a kelleténél,de szinte állandóan csörgött a telefonom és sajnos a fájásaim sem ötpercesek voltak,hanem egésznapos társaságukat élvezhetem.
  Ezért,ha kérhetlek titeket,inkább írjatok emailt.Az halkabb....

  Frissítek:
  Elfelejtettem valami fontosat.A kórházi tartózkodásom alatt egyetlen egyszer sem éreztem azt,hogy valaki pénzt vár tőlem.Nem volt utalás a hálapénzre.A nővérke zavarba jött az ajándékkosártól,amit kapott tőlünk,pedig megérdemelte.A dokinő nem várta a borítékot,csak amikor megkaptam a zárójelentést és a kocsiban átolvastam vettem észre egy cetlit amin a következő állt:

  Betegeink jobb ellátása érdekében osztályunkon közhasznú alapítvány működik.
  Neve : Szabad Légút Alapítvány
  adószáma:18690462-1-13 Kódjel : 1
  bankszámlaszám: 17000019-12080322
  Köszönettel fogadjuk adományaikat.
  alapítványunk adója 1% -át is szívesen veszi.

  Besokkoltam,ezt a kultúrált módját a hála kifejezésének máshol miért nem alkalmazzák?!?
  Azt hiszem fogok is nekik utalni egy kis pénzmagot és mindenkinek ajánlom a tétényi úti Szent Imre kórházat.Pozitív élményekkel gazdagodva kijönni egy egészségügyi intézményből manapság itt Magyarországon,mindenképpen megbecsülendő és tisztelet minden itt dolgozónak...

  Szólj hozzá!

  Vol 2.

  Kentetsu 2009.07.14. 16:29

  Szevasztok.
  Holnap újra nekifutok a műtétnek.Nem leszek tuti,vagy 2-3 napig...aztán viszont élmény beszámolok.Aztán oxigén dús aggyal még jobb írásokat fogok rátok zúdítani és ígérem megtudom,hogy ki a tököm a Retkes Ati...az tuti,hogy egy mutyiját már megtaláltam.
  Elöljáróban annyit,hogy támogatásokról döntött olyan fórumon,ami az ő cégeinek is juttatott némi pénzmagot.De erről majd a "élményeim" után.
  Na szóval...kitartás , éljen a haza...menjetek haza!
  Én is azt teszem és holnap drukk nekem,aztán vissza leszek!

  Szólj hozzá!

  Ki a f@szom ez a Retkes?

  Kentetsu 2009.07.13. 17:05

  Még valami gyorsan futtában....
  Ki a f@szom ez a Retkes gyerek?Rákerestem neten és még a google szemei is tágra kerekedtek...
  gOOgle

  Na sebaj,most vége a melónak és haza.Aztán hátha talán találok valamit emberünkről,addig is :

  Szevasztok!

  Szólj hozzá!

  Nem kellettem...

  Kentetsu 2009.07.13. 15:52

  Na sziasztok.Visszavagyok...
  Nem kellettem,egyenlőre megúsztam.Történt ugyanis,hogy pénteken bevonultam a vesztőhelyre ( kórház ) és életemben először tettem ezt időpont előtt.Ott dekkoltam jó időt,mielőtt elkezdték a papírmunkát a gyanúsan kedves nővérek.Vártam,vártam és egyszer csak közölték velem,hogy ne várjak tovább és menjek haza!Elmaradt a műtét téves kommunikáció miatt.Kicsit én ,kicsit a doki néni is hibázott.Orvosi beutalómon annyi szerepelt,hogy T.kolléga kérem betegem vizsgálatát ... műtéthez.Majd csatolva volt hozzá a vér , vizeletvizsgálati lap.Gondoltam ezen vizsgálatokat kéri a doki néni és gyorsan elmentem a szokásos vérvételi helyemre, a 8.kerület szívébe.Nem,nem a Kisbütyök vendéglátó és szervdonor központra gondolok,hanem a SOTE-ra.Ott tolja a rabigát keresztmamám és évek óta ő veszi véremet éves szinten.Mindig csináltatok egy általános labort,mert jó ha tudja az ember milyen szart dob a ventillátorba a természet.
  Szóval vért vettek és adtam kémcsőbe,de sokba...
  Szóval gondoltam ez elég lesz.Többnyire az is volt eddig,de még a Szent Imrében nem jártam ...és ott más világ járja kérem szépen.Az ott Nyugat Európa,de keményen!Kétágyas szobák tv-vel,klímával,fürdőszobával és kedves,mosolygós személyzettel....már-már a jacuzzihoz vezető utat kerestem volna,olyan nem ezen országi állapotokba futottam bele.Reggel 7 óra és a nővérkék mosolygósan,vidáman tréfálkoznak a betegekkel és a gyerekek hangos
  "Szia Doktor Bácsi!"
  Felkiáltással üdvözölnek egy kedves, ősz,idős urat.Mint később kiderült ez a mosolygós nagypapi az altatóorvos.Mindenkihez volt egy jó szava és még éhgyomorra végigjárta a szobákat és meglátogatta a - kortól függetlenül - kisfiam vagy kislányomnak nevezett betegeket.
  Én is kisfiam voltam,de nem abban a lekezelő , bicskanyitogató módon...hanem olyanként,ahogyan a nagypapa szólítja unokáját.
  Szóval műtét elhalasztva azon okból,hogy nem találkoztam az altató Dokibácsival.
  A találkozó arról szólt , hogy életem eddigi legalaposabb orvosi tájékoztatóját kaptam.Mi fog történni,miért és mivel.
  Teljesen elájultam mondhatom...
  Szinte már álomban éreztem magamat.Remélem a műtét is ilyen profizmusban fog zajlani.
  Szóval ha másra nem , hát arra jó volt ez a lyukra futás,hogy megnyugodtam.Kiengedtem a bőrgatyából az eddig termelődött terméket.
  Jó helyre fogok kerülni és szimpatikusak voltak az emberek is...meglátjuk.
  Minden esetre már nem vagyok betojva és ez tetszik!!

  Szólj hozzá!

  Be vagyok tojva,ezért most nem írok!

  Kentetsu 2009.07.08. 14:42

  Tele a gatya!Még két nap és orvosilag szétcsapják az arcomat.Mondják most biztosan sokan,hogy és akkor mi van?Előfordult az már velük is...igen ám,de én szeretem az extrém dolgokat.Ezért úgy döntöttem -önállóan-,hogy szétveretem a fejemet,de belülről!!Mert az jobban fáj!
  Műtétre rendeltek be péntek reggelre a Tétényi úti fül-orr gégészetre.Luc-Caldwell műtét lesz és én hülye pöcs,megnéztem neten mi vár rám.Addig a pillanatig nem igazán éreztem magamban izgalmat,beszarást meg pláne nem.De most megjött a bekaki vonat!Elolvastam a műtéti folyamat leírását és meg kellett állapítanom,hogy nem tetszik.Főleg ami utána várhat rám...igaz egy egészen jónak tűnő doki fogja majd leborotválni az arcomat belülről.Neki is utána néztem.Több publikáció és tudományos folyóiratban fellelhető cikkei szerint nem lódoktor...
  Igaz a műtéti időpont kiválasztásakor voltak aggasztó jelek..Közvetlenül egy amputáció után sikerült helyet kapnunk.Figyelmeztettem is a doki nénit,hogy aztán óvatosan,ki ne adja a kezéből a kartonomat,mert ha összekeverik akkor én is megműtöm őt.Igaz nem olyan 21. századi módszerekkel...Szóval tele a gatya..visszaszámolok és kicsit nehezen alszom.De ha a következő két hetet túléltem akkor elvileg minden király lesz.Újra szagokat és illatokat fogok érezni,eljut a tüdőmbe az orromon keresztül az éltető oxigén,meg ilyen apró cseprő dolgokban fog megváltozni az életem..remélhetőleg...
  De a tele gatya jelenleg nagyon akadályoz a mozgásban.Főként agyilag.Kicsit nehéz úgy koncentrálni a munkámra,hogy előttem lebeg az orrsövény műtétem utáni tamponkiszedés élménye!Amikor érzéstelenítés nélkül kirántottak 2.34 km tampont az orrlyukaimból/lyuk.Jó érzés amikor a friss hús már átnőtte magát a géz résein és ekkor jön egy barom orvos,aki közli velem,hogy kicsit kellemetlen lesz és egy mozdulattal kitépi az agyamat az orromon át.Fene essen belé,hozzáragadt a gézhez...Elég szar érzés...meg a tele gatya is.
  Olyannyira tele a bőrnadrág,hogy még a blogomat is hanyagoltam.Pedig olyan fontos események történtek mostanában,hogy csak na.A Körúton "tüctüc" zenére bólogató rendőröktől kezdve Jackó temetéséig.De egyszerűen nincs humorom ezeket taglalni...
  DE!
  Van valami ami felett egyszerűen nem tudtam elsiklani.Egész pontosan a pécsi buszok eladásának ügylete.Történt ugyanis,hogy Pécs városában tökélyre fejlesztették a mutyit.Azt,hogy az Európa kultúrális fővárosa programsorozathoz még nincs kész szinte semmilyen helyszín és nagy az esély,hogy az érdeklődők egy picit a kezdeti Sziget fesztivál hangulatában kell,hogy nézzék majd a különböző előadásokat,ne is fírtassuk.
  De ez a busz eladás egy picit már az én érzékenységemet is sérti.
  Történt ugyanis,hogy városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. és a Mecsekbusz Kft. többségi tulajdonában lévő PK Zrt. nem is oly rég 2,2 milliárd forint plusz áfáért eladta közel 150 buszból álló járműparkját a PK Zrt. és az LL Bus Kft. által létrehozott PK Busrent Kft.-nek.A buszok egy része könyv szerinti értéken, másik része 500-600 ezer forint körüli összegekért talált új gazdára. A PK Zrt. azóta 1,2 millió forint havi bérleti díjat fizet a járművek darabjáért és 10 évre vonatkozóan egy összegben 2 milliárd forint plusz áfat fizetett a vevőnek.Mindezt pedig sikerült egy olyan számlával lenyomni,hogy kiakadtam.Kézzel írva a teljes pécsi autóbusz flotta bérbe adva,az eladónak!Egy olyan cég által,amiben tulajdonos a bérbe vevő,eladó Pk.Zrt....na ezt rakjátok össze.....Eladta saját magának,hogy aztán bérbe vegye azt,szintén saját magától...MIAFASZVAN!?


  Tehát megint sikerült megkötni a "tuti " üzletet.Felelős persze nincsen , csak a szokásos ujjal mutogatás.Nem én voltam és nem is tudok semmit róla...na sebaj.Magyar virtus,magyar módi.
  De az ilyen és ehhez hasonló megoldásokban nagy a magyar nép.Nem kell olyan messzire menni,hiszen pár hónapja kísértetiesen hasonló körülmények között lett új MTV székház.Ami se nem gyönyörű,se nem olcsó,se nem a miénk...de legalább csúnya, modern és mocsárra épült!Világos...nehezebb felgyújtani!
  Nézzük akkor az MTV tutit.2006-ban eladta az ÁPV Rt. a Szabadság téri irodaházat 4.5 Milliárdért - lesz benne luxus lakások sora - és itt kapásból dőlt az állam,azaz mi 1.5 milliárd forintot,hiszen korábban már kifizettünk érte 6milliárdot az MTV-nek a tulajdonjogért.De az új székház még sehol sem volt,ezért a vevőtől vissza kellett azt bérelni az elmúlt két évre összesen 4milliárdért.Felhívom a figyelmet arra,hogy egy nagy értékű - mind anyagilag,mind művészetileg- ingatlant vett meg az új tulajdonosa 500 millió forintért....hiszen ennyi a különbség a bevétele és kiadása között.Tehát szinte ingyen jutott egy fontos és gyönyörű épülethez,amivel a luxuslakások értékesítése után hatalmas bevételre tesz majd szert.A tulajdonos kanadai,tehát gyanítom,hogy a hatalmas bevételekből a magyar állam elenyésző adóbevételre számíthat.De a csavar még csak most jön.
  Tehát az MTV eladta a saját tulajdonában lévő ingatlant,majd visszabérelte,igy maradt 2 milliárdja.Ami magánemberként elég csinos summának tűnik,de az üzleti életben gyenge zsebpénz.Főként úgy,hogy az MTV az új székházat is bérli a Wing Zrt ( régebben Wallis ) álltal tulajdonolt Milleneumi Média Kft-től.Méghozzá csinos havi közel 1millió euróért.Milyen érdekes,hogy az eredeti alapító a bérbe adónál az ÁPV Rt volt és csak később került a Wallis kezébe az,igaz előtte még egy picikét a Magyar Állam is volt tulajdonos.
  Tehát újra a saját farkába harap a kígyó.
  Eladva,visszabérelve,lemutyizva.Közben kopik a pénz,milliárdok tűnnek el és mindenki,csak pislog.
  Ha ezen tranzakciók - legyünk jóhiszeműek - pusztán hozzá nemértés okán lettek úgy lebonyolítva ahogyan,én akkor is elvárnám azt,hogy ugyan már ki és miként szórta a közpénzt?
  Ha meg direkt kivitelezett akció volt mindez,akkor pedig okkal érzem azt,hogy valakik - közvetetten ugyan -,de már megint átb@sztak minket,akiktől a fizut és a megbízást kapják...
  Bevallom picit unom és még a tele gatya sem tud ebben meggátolni....úgyhogy a sün után szabadon ... nyulat nekik.
  Mert ugye:
  " - Hol van a fenevad?A nyúl előtt,vagy a nyúl után?
  - Nem,a nyúl az! "
  Gyalog Galopp

  Ps:
  Ezennel bevezetem a " Heti nyúl " rovatot.Minden héten kiválogatom a nyúlra érett eseményeket és felrakom ide egy nyúl karikatúrával... mert vagy mi fogunk a kardunkba dőlni,vagy a Nyúl fog végezni mindenkivel....
  Na szevasztok update leszek a műtét után..

  Szólj hozzá!

  Be vagyok glettelve a gatyámba

  Kentetsu 2009.07.07. 10:16


  Szólj hozzá!

  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

  Kentetsu 2009.07.05. 18:38


  Egész hétvégén cumin voltam.Elszállt a gép és csak néztem ahogyan a windows megette a hétvégémet és még mindig nem megy a hálókártya!!!!!
  Bill Gates bekaphatja!!!Ááááááááááááá szétvet az ideg!!!
  Majd holnap lesz valami,addig vártok és kész!

  Szólj hozzá!

  Ez egy szürreális reggel...

  Kentetsu 2009.06.26. 10:06  Ez egy szürreális reggel.Igazából tegnap este indult az érzés bennem.Nálunk Budán eljött a végítélet...hittem én.
  Sötétkék,fekete és vörös fergetegek száguldtak az égen és fagyott könnycseppeket hullattak ránk,élőkre.Mert az égiek már tudták azt amit én már csak reggel tudhattam meg,miszerint Michael Jackson a valaha volt legsikeresebb pop csillag beadta a kulcsot.Bevallom őszintén számomra soha nem volt az imádat személye Jacko,de azért amit 15évvel ezelőttig letett az asztalra az nem semmi.Karrierje gyerekként kezdődött egy diktatórikus apa irányításával.Azért pár jó nótát összehozott a Jackson Five,mint például az ABC-t.Egészen 1979-ig kellett várni egy önálló lemez megjelenésére,de még előtte színpadi szerepet kapott az Óz a csodák csodájában,ahol is megismerte Diana Rosst és későbbi producerét Quincy Jonest.Első lemeze hatalmas siker lett.A dalok közül négy is bekerült a top tízes listába Amerikában.De nem ez volt az egyetlen sikeres albuma.Több százmillió eladott lemez,grammy díjjak sora és slágerlisták előkelő helyezései kísérték életútját.Az amerikai Billboard magazin mindenidők 100 legsikeresebb előadójának listáján az előkelő 8.helyen szerepel.Mint említettem,nem vagyok egy igazi Michael Jackson rajongó,de csípőből fel tudok sorolni nagysikerű számokat.Bad,Thriller,Billy Jane...stb...De az elmúlt 15 évben árnyékok sora vetődött rá.Megromlott az egészsége,egész egyszerűen elkezdett széthullani az arca.Állítólag egy ritka betegségben szenvedett,amit vitilígionak hívnak.De őszintén szólva nekem az a véleményem,hogy senki arcának nem tesz jót,ha plasztikai sebészek többet érintik mint ő maga..
  Voltak botrányai az elmúlt években,amik sajnos már hangosabbak voltak mint a művészi karrierjének hírei.Gondolok itt a többszöri,nem elfogadott gyermekszeretet vádjára.Vagy éppen az ominózus gyermekét védő csimpánz előadása a hotel erkélyén.
  Mindezek és az oxigénsátor,plasztikai sebészet bérlet,pedofil vidámpark és az állítólagos "saját" gyermekek egész sora ellenére - újra akarta indítani a Jackson Five-ot - ,Ő letett valamit az asztalra és ezért megérdemel egy főhajtást.Sikeres művész volt aki szegény fekete gyerekből elért addig,hogy gazdag fehér nővé válhasson.Mindig a fehérséget kereste és most övé a legfehérebb fény!
  Bár bevallom -és hagy legyek egy picit most gonosz- én tartok attól,hogy ő három nap múlva feltámad és a Pop Jézusaként lenyomja a londoni turnéját.Az elmúlt évek őrülete után még ezt a PR fogást sem tartanám elképzelhetetlennek.
  Ezen reggeli hír után elindultam dolgozni és a Bem rakpart magasságától úgy éreztem magam mint Robert Duvall az "Apokalipszis most"-ban.
  Fülemben Wagner zenéjével,teli pedállal "zúztam" a munkába bicón.Az idő kissé szeszélyes volt-konkrétan fos- és a rakparti munkálatok miatt,minden jelzés nélkül lezárták kordonnal a bringaútra becsatlakozást.A rakpart felől nincs más lehetőség szerencsétlen sorstársaimnak,mint valahogy átvergődni a reggeli őrületben.
  Én már tegnapelőtt belefutottam ebbe a csapdába,ezért már rutinosan a forgalomban haladtam és nem is mentem a bringaút közelébe sem.De most apokalipszis lovasaként támadtam.Végig villogó sárga lámpák hada várt.Dugó,hosszú kocsisorok és zebrán álló kreszre sz@rók csapatai.Tehát fülemben Wagner,jobbra-balra kocsik araszolnak,időnként viccesen rámhúzva a kormányt,"nehogymárhaladjonakisköcsög!" megfontolásból.Látom a haragot az arcukon,amiért én már rég a teámat iszogatom a munkahelyemen zuhany után,amikor ők még mindig ott fognak ülni.Szóval...Wagner,kocsik,sebesség,viharfelhők,áradó Duna....Már csak a géppuska ropogása, a felcsapó hullámok robaja és az aknatűzben szörföző bajnokok hiányoztak a teljességhez.
  A fények,színek,hangok...mind egy LSD trip,tiszta Woodstock.Ekkor a Battyányi téren belefutok egy kisbuszba.Ajtaja oldalt nyitva,bent lakás berendezve.4-5 rastahajú,vegyes nemek, 70-es évek Amerikáját idéző emberkék és a buszból csak úgy száll kifelé a marijuana édeskés illata.Mindezt reggel 9 körül...
  Jacko halála és egy Robert Duvall flash,ezzel a körítéssel reggelire.Jól indul a nap...

  Fríssültem:
  Nem maradhat a blog egy Jacko szám nélkül.Tehát egy kis nosztalgia klip!Vegyétek és vigyétek!

  2 komment

  Elérzékenyültem....

  Kentetsu 2009.06.24. 16:16


  Most tényleg elérzékenyültem.Először is Ádám barátom beismerte,hogy a zsinagógába érdekből jár.Másodszor pedig kaptam egy levelet a BAM-tól,nem ám emailt..igazi papírt borítékban.Ez a Magyar Kerékpáros szövetség szervezésében létrejött bringás toborzó.A lényege annyi,hogy egy adott idő alatt tekerj a munkába nyolcszor és tedd ezt a céged csapatában.Az öt fő összes kilóméterét alapul véve hirdetik ki a győztest.Sajnos idén sem mi nyertünk,de legalább most két csapatunk is volt.Már nem is igazán foglalkoztam a kérdéssel,csak a közlekedési naplót vezetgettem.Boldogan nézem nap mint nap,hogy lassan áttekerem Magyarországot hosszában km-ben.
  Szóval teszek -veszek az irodában,amikor is egyik kolléga odalép hozzám és a kezembe nyomja az ominózus borítékot.Nézem..BAM.Ok,de mi ez?Kinyitom..benne egy oklevél,küllőprizma - Ádám szerint buzis,de sajna kötelező - és egy 30%-os kedvezmény a bringabagre.Hát ekkor jött az elérzékenyülés hulláma.Szép névreszóló oklevél...pedig több mint 10700 nevező volt..Ez igazán jólesett.Szóval annyi biztos jövőre is indulunk és megpróbálom úgy csinálni,hogy lehetőleg akkoriban Nyíregyházáról járjak dolgozni.Akkor tuti nyerünk...
  Azt azért igazán sajnálom,hogy kihagytam a zárómurit.Akkor volt az ominózus "nem bírok felállni,mert beállt a derekam baszom" malőr..
  De majd jövőre...szóval ezúton is kösz László János,jófej vagy!
  :D

  4 komment

  Vége a világnak!!!!

  Kentetsu 2009.06.24. 13:15  Eljött a vég!Slágergyanús dal született két nagyszerű "művész" kooperációjában.Aki erre azt mondta,hogy a nyár slágere lehet,remélem végtelenített felvételen megkapja eme "remekművet" és székhez kötözve hallgathatja jó sokáig.Pákó már sok mindennel borzolta idegeinket.Kezdve az Add ide a didit című slágerével,majd a magánszámaival a rettegés fokában,befejezve a Kalandra falban előadott, " megfulladok 150cm vízben" magánszámával.De ezzel megkoronázta életművét.Bár a Majka azért egyszer sikeresen rommá szívatta szegény "huje kocsog" Pákót
  Hakamakano,vagy mi az istennyila!Erre nem mond semmit az a naplopó Jeszenszky Zsoltika?Pedig ez aztán elég kemény.De sok a szöveg,élvezzétek és döntsétek el ,hogy a Dj vizsgás Hamvai PiGi jól tette e,hogy eladta a lelkét a celebritásnak.Mert tuti arra fájt a foga,elirigyelte a fekete gyöngyszemtől a "hírnevet".Tessék nyári sláger,nesze neked!

  UPDATE:
  Tévedtem és újra mea culpa.Nem a mix,hanem EZ a Pákó csúcs! :D

  1 komment

  Válság a f@szomat!

  Kentetsu 2009.06.24. 09:44


  Meg kell állapítanom a magyar nemzet megint nagy lett!Mit nekünk a wall street-i brókerek öngyilkossági hulláma.A világ éhezőinek rohamosan növekvő száma és a munkanélküliség soha nem látott mértéke.Mi leszarjuk itt ebben a tejjel-mézzel folyó kánaánban.Mire alapozom ezt a véleményemet?Tényekre,egyszerű,szemmel látható tényekre.
  Mert nézzük meg a mai budapesti autóhelyzetet.Az üzemanyagárak már-már a megfizethetetlen sávba csúsznak át és mégis a magyar - jól kereső nemzetként- önti le a benzint,dízelt a gépállatok torkán.Amióta visszajöttünk Magyarországra,nem nagyon közlekedem autóval,csak ha nagyon szükséges.Na ezzel nem igy vannak városlakó - vagy ingázó - polgártársaim.Volt "szerencsém" ugyanis tegnap autóval érkeznem munkába.Tudtam,hogy délután még megyek sok helyre-többek között bevásárolni is- ezért döntöttem igy.Reggel nem is mentem be időre,inkább elődolgoztam otthonról,tudván úgysem jutok be az irodába a reggeli őrületben.Kivártam egészen 10óráig és utamra keltem..befelé nem is volt gond.Az már picit bosszantott,hogy egy órával tovább maradtam bent.Azon egyszerű okból mert tudtam,inkább ülök az irodában mint a dugóban.Én naiv azt hittem az az egy óra elég lesz...de nem lett.Újpestre kellett volna átjutnom..Elindultam a Mészáros utcából az Alagút irányába.Egészen sikerült eljutnom nagyjából 300métert dugó nélkül,majd hirtelen következett 20perc várakozás és majdnem 1km előrejutás.Gondoltam elsurranok másfelé.Irány az Erzsébet híd...
  A szokásos- nem is tudtam mit vártam - kép fogadott.Végeláthatatlan kocsisorok...
  A budai hídfőnél akik a Rudas mögül próbáltak feljutni a hídra,akár le is sátorozhattak volna.Természetesen senki nem engedte be őket,pedig állt az összes sáv a hídon.Az egyetlen reményük a hídra való feljutáshoz az lett volna,ha bekanyarodnak a buszsávra és előrébb megpróbálnak besorolni.De a variáció meg azért volt döglött,mert a buszsávot a taxis-állatok- és a gyorsulási versenyeken nevelkedett audisok,mercisek,marhák használták olyan sebességgel,hogy nincs az az épeszű lény aki ki mert volna menni eléjük.Én azonnal karitatív üzemmódba kapcsoltam és megálltam.Nem voltam hajlandó előre araszolni újabb 1 autónyit,inkább megkíséreltem beengedni egy autóstársat.Na szinte még fel sem foghatta a szerencsés,hogy megúszta és beállhat a sorba amikor már a mögöttem álló "értelmiségi" fuvarozó rátenyerelt a dudára.Mivel múlt héten megfogadtam nem idegesítem magamat mások f@szságán,ezért nem szálltam ki megkérdezni mégis mi az anyját dudál,inkább -nevelő célzattal - kiengedtem még vagy 5-6 autót.Méltó bosszúm után araszolgattam tovább a sorban.El is jutottam 10-12 perc alatt odáig,hogy úgy döntöttem én is használhatom pár méteren a buszsávot.Meg is tettem és lenyomultam a rakpartra.Természetesen rossz sávba soroltam be és meg kellett kerülnöm az egész mindenséget,hogy újra irányba kerülhessek.De sikerült és ekkor ért a következő behatás a fogadalmam ellen.Történt ugyanis,hogy állok a sokadik lámpánál és várom az átjutásomat.Ekkor egy autó oldalról bevágódik nagy sebességgel és megáll keresztben -a lámpán túl- előttem jelezvén az előjogait,miszerint a kresz rá nem vonatkozik.Még időm sem volt felocsúdni,amikor a még meglévő 2méterre úgyanezen manővert előadva bevágódott még egy barom...Na itt jött újabb népnevelő akcióm.Összemosolyogtam a tükörben a sofőrökkel és rátenyereltem a dudára.Mivel mind a két autó a lámpa láthatósági szögén kívül tartózkodott,ezért nem tudták azért dudálok mert mehetnek,vagy azért mert a jó anyjukat.Ráadásul mint említettem mindezt mosolyogva...Olyan sikeres lett az összezavaró hadműveletem,hogy amikor végre elindulhattunk,mind a két barom lepatkázta az autóját.Az első még az alját is leütötte az autójának..ez tényleg jobb mint bosszantani magam a hülyeségük miatt.Nagy nehezen lejutottam a rakpartra,ahol 20méter után újra a dugó várt és természetesen az előzékeny sofőrök.Az imént beelőző két elvetemült marhát 10méter után megelőztem a belső sávban és sikerült olyan sebességet tartanom egészen a Margit hídig,hogy nem tudtak sávot váltani...ezek sem fognak többet tolakodni szerintem...
  Eljutottunk a Margit hídig,ahol érzékeny búcsut vettem a két "barátomtól"-felmentek a körútra- és haladtam tovább a pesti rakparton.Ekkor lettem figyelmes egy bringásra.Szerencsétlen beragadt az araszoló kocsisor mögé.Senki nem volt képes egy picit jobbra,vagy balra húzódni.Ohó ragyogó alkalom az újabb példamutatásra...lehúzódtam és integettem neki,hogy gyere-gyere.Szegény bringás ezen úgy meglepődött,hogy majdnem elperecelt...de legalább előrébb jutott.Én is...elfogyott a dugó és nagyjából 50 perc alatt sikerült eljutnom Újpestre ( 13 km ) .Elintéztem amit el kellett - testem fejlesztése ill. relaxáció - és haza.Na ekkor jutottam a fentebb említett megállapításra,miszerint:
  -Válság a f@szomat!
  Ugyanis sehol a ház körül nem találtam parkolóhelyet,pedig az Eurocenterrel szemben egy egész elfogadható méretű terület is erre lenne rendeltetve,de még ott is teltház volt.
  Autó-autó-autó.Az arány pedig 70-30 % a 4 millió feletti autók előnyére.Nincs pénz,de egyre több új és drága autó parkol a környéken.Nagy duzzogva beszorítottam a járgányomat egy kicsinyke helyre.Nagy valószínűséggel úgyis ráb@sszák az ajtót a kocsimra és megint lesz egy újabb zúzódása.Mert sajnos az emberi bunkóság és nemtörődömség is exponenciálisan nő a kocsik számával,csakúgy mint az irigyeké.Csak azt nem értem miért az én kis skodámat karcolja meg a barom,ha irigykedik?Miért nem a BMW-t,Mercit?Ja...azért amiért a rendőr is inkább engem vesz ki a sorból mint a 200-al közlekedő ,lesötétített ,10 éves átlagfizetést érő csodát?De mit is várhatnánk,amikor a Transparency International elmondott mindent a magyarországi hogyan-mikéntről?
  Hányok ettől,de legalább válság nincs ezek szerint a mi gazdag,dübörgő gazdaságú országunkban...

  2 komment

  Na akkor most vol2.

  Kentetsu 2009.06.22. 13:23  Folytatnám a nyaralás már-már a feledésbe merülő történetét.Hihetetlen , de olyan mintha büntetne a sors a sok napozás miatt.Amióta visszajöttünk ebbe a nagyszerű országba,azóta nem láttam a napot.Sőt...szinte már az eget sem és a mai napon valami gyönyörű hazaút vár rám.Ugye én mindig bringával megyek dolgozni és aki kinéz az ablakon az láthatja milyen nagyszerű bringaidő van.Olyannyira kábult vagyok ettől az sz@rtól amit időjárásnak neveznek,hogy szinte egész nap tetszhalott állapotban vegetálok.Igyekszem dolgozni,de marha nehezemre megy.Ezért inkább nem is foglalkoznék semmi napi eseménnyel,hanem egyből belecsapok a lecsóba és folytatom a nyaralás hetét.
  Szóval az első nap és az utazás viszontagságai után eljött a folytatás.Bankoltunk egyet és rögtön megcsapott minket a pénz szaga és lendületből rátámadtunk kedvenc bevásárlóközpontunkat,a Habanerast.Apósék voltak olyan kedvesek és elvittek minket.Bár ne tették volna!Egészen jól viselkedtek,egészen 20percig.Aztán jött a hiszti:
  -menjünk már
  -éhes vagyok
  -szomjas vagyok
  -behugyozik a kutya
  -meleg van
  Pedig a tetőteraszon elhelyezkedő bárban kortyolgatták a jéghideg söröcskét..nem értem őket.
  Nyugdíjasok,a mediterrániumban élnek,nincs semmi dolguk és mégis mindig rohannak.Bár lehet,hogy a Maunika sóra akartak hazaérni és a mi önzőségünk miatt lemaradtak egy újabb mediaremek megtekintéséről.
  Na sebaj...megfogadtam Anetta miatt,hogy nem fikázom a szüleit.De azt meg kell mondanom,hogy elég nehezemre esik.Nem baj,kibírom !
  Szóval vásárlás...költöttünk egy kis pénzt.De töredékéért,vásároltunk bármire is vetettük pilláinkat.Vettem PS3 játékokat három darabot annyiért,amennyibe itt kerülne egy.A ruhákat nem is említem50-70%-al olcsóbban vettünk mindent majdhogynem és nem outletben vásároltunk...no comment.
  A megdöbbentő az volt,amikor a közértekben raktuk meg a bevásárló kocsit.Teljesen logikus,hogy egy olyan országban ahol az átlag kereset nagyjából olyan 300.000 forint körüli euro,olcsóbban lehessen élni mint az éhbérért dolgoztatott tömegek országában.
  Hozzávetőlegesen mennyiségben a háromnegyedét vettük ugyanazon összegért itt.A termékek minőségéről nem is beszélnék.Szóval megdöbbentő..az árakban már utolértük és el is hagytuk a legtöbb nyugat európai országot...
  De mi vásároltunk.Látni kellett volna mindenkinek asszonyka földöntúli mosolyát,ahogyan üzletről-üzletre szállt.Mert ő már nem is járt,hanem lebegett 15centivel a föld felett.Hiába na...nő,szeret shoppingolni.De igazán büszke vagyok rá,mert nem vett meg minden szarságot,hanem válogatott.Sokat és jó hosszan
  De túléltem és én is gazdagodtam pár jópofa ruhadarabbal.Szóval összeségében jó volt,bár az anyós rívását kihagytam volna.Igy egy picit rontotta a nap élvezeti értékét.Mindenesetre azért amikor elindultunk , akkor még egy sörre volt idejük...bár annak én is örültem.Visszatértünk a bázisra és gyorsan menekülésre fogtuk a dolgot,mert kezdett a maligánfok emelkedni a szállásadóinknál és ilyenkor kötekedés van.Mivel az ő fedelük volt a fejem felett,inkább kerültem a konfrontálódást.Pánikból gyorsan lerongyoltunk a medencéhez és egy picit hunytunk a partján egyet és úszkáltunk.Minden szuper és rekreációs volt,egészen addig amíg a spanyol kannibálok meg nem érkeztek.A spanyolok elég érdekesen és kötél idegekkel állnak a gyerekneveléshez.Konkrétan azt a taktikát alkalmazzák,hogy hagy csinálja azt a gyerek amit akar.Akkor elfárad,este- éjjel,hajnalban - elalszik és lehet menni sörözni.De ez a gyereknevelés sajnos hozadékkal is jár.Mégpedig...mindenki más ,aki nem a gyerek vérvonalához tartozik idegbajt kap a közelükben.Fejhangon sikítanak és ugyanazon szavakat képesek maximális hangerővel ismételgetni , szinte levegővétel nélkül.A "papaaaa" szó szerintem soha nem fog kitisztulni a dobhártyámból...ennyi is volt erre a napra a medence.Jól fel is bosszantottam magamat.Olyannyira,hogy gyorsan meg is beszéltünk egy találkozót régi kollegámmal és barátommal.Wayne egy érdekes ember,elég szarkasztikus .Nagyjából két ember érti a humorát én és ő maga.De egy élmény vele beszélgetni.Egyrészt a nagyszerű manchesteri dialektus és az előbb említett humor miatt.Vittünk nekik ajándék borocskát,sponsored by Villány.Szeretik az alkoholt,de a borunkat meg fogják tisztelni egy méltó vacsorával.Ez azért kultúremberekre vall.Nem csak beleütjük az üvegbe a dugót és kólával megisszuk...neem.Megadjuk a módját- mondták.
  Kedvelem őket..Ennek örömére egy picit be is italoztunk.Egy idő után - szervezés nélkül - összejött pár barátunk és versenyt fizettünk.Oda kellett figyelni nagyon,ha az ember vissza szerette volna hívni őket egy italra.Az angolok már akkor rendelnek,amikor a pohár még tartalmaz alkoholt.Biztos ami biztos,el ne fogyjon.Hajnalig beszélgettünk és igazán jó érzés volt az,hogy mindenki örült nekünk és az első kérdés az volt ,akkor mi most visszaköltöztünk végre?Sajnos nem...de olyan volt az egész hetünk , mintha el sem jöttünk volna.Bárhova mentünk ismerősökbe futottunk.Még a közértben is régi ismerősként üdvözöltek minket és reklamáltak,hogy biztosan a konkurenciához járunk.Ami végül is igaz,amennyiben Juci néni az óbudai piacon és az Interspar annak számít náluk.Szóval ragyogó hetünk volt,még az anyósékkal,sógórnő és gyermeke viszonylatában is...Bár egyszer eléggé féltem.
  Az egyik reggel felébredtem a szokásos 9körül.Nem volt nagyon más választásom,mert az após minden reggel ébresztett a következő mondattal :
  -Keljetek,mert kihűl a reggeli!
  Az soha nem zavarta,hogy éppen mi is volt az a reggeli.A rántotta viszonylatában még értettem is a dolgot,de mi a fene tud kihűlni egy sajton,sonkán és olivabogyón?!?
  De nem gond kedves volt,hogy csinált reggelit..az anyós viszont megijesztett.
  Szóval felébredtem és anyós éppen a konyhában szorgoskodott.Ami alaphelyzetben nem lenne még ijesztő.Aki ismeri őt az viszont tudja,hogy nem egy konyhatündér.Sőt...ijesztően szarul főz.Ez is volt az egyik oka rémületemnek.Sütött éppen..banános sütit.Ilyenkor szidom a sorsot,hogy allergiám miatt nem érzek szagokat,mert a mandula szag finoman sejtette volna miért ilyen kedves "Anyuka"!Nagyon tukmálta a sütit és ráadásul kedvesen.Én pedig fatalistaként fogtam és ettem belőle.Szerencsére az ízében is csak nyomokban éreztem a mandula-cián- ízt.Kérdeztem is,hogy kifogyott a házipatika?
  Minden esetre nem kockáztattam többet és kihagytam a további kísérleteket.Könnyű volt ezt tennem , mert a banános süti egy banános piskóta volt.A tésztába beletörve egy banánt.Rá lehetett volna írni,hogy "nyomokban banánt tartalmazhat".
  Nem is traktálnék senkit sem további hosszú történetekkel ezért zanzásítom a további napokat.
  Volt vacsora a sógornőék "jólmenő " éttermében.Ez a bizonyos Buena Vista,régi olvasók tudják a hozzákapcsolódó történetet.Aki esetleg mégsem az olvasson vissza.Itt megkaptuk a szokásos fellengzős,arrogáns,tenyérbemászó dumákat.Mind a sógornő,mind a nagyképességű férje hozta formáját.Élmény volt,de kihagytam volna.Picit meg is tettem,mert amikor nagyon idegesítettek már,akkor elmentem az ír Brianhez és ittam egy proper - eredeti - Guiness sört,egyenesen Dublinból..
  Voltunk La Mangán egy hatalmasat strandolni,sörözni.A sörözés amúgyis átitatja a teljes mediterrán régiót.Olyan meleg van,hogy az ember észre sem veszi és pár liter malátaszörp már le is csorgott a pocakba.Ez főleg akkor érvényes,amikor a medencében italoztunk.
  Csak annyit mondtam az egészre:
  "-Ez az élet Babocsai Néni!"
  Szóval jó volt...kirándultunk sokat.Az utolsó pár napra lenyúltuk az autót az apóstól,ő ugyis annyira örült nekünk,hogy nem pazarolt energiát a kijózanodásra.
  Szóval úgy elsuhant ez a hét,hogy még pislogni sem volt időnk.És újra itt vagyunk ebben a nagyszerű városban ahol az időjárás legalább annyira szerethető mint az emberek akik itt élnek.
  A nyaralásról már nem is szeretnék beszélni,mert az emlékek könnyeket csalnak a szemembe.Főleg visszautunk...
  Szintén Bécsbe érkeztünk,azaz majdnem nem érkeztünk.
  Történt is,Alicanteban odamentünk a chek in pulthoz.

  -Hola , felszállnánk!
  -Hola,nem fognak.nincsennek az utaslistán!
  -Hogy is tetszett mondani,kiskezétcsókolom!!?

  Sima ügy.Nem szerepeltünk sem a írott,sem az elektronikus utaslistában.Jó fél óra rohangálás következett kora reggel a reptéren.Skyeurope iroda,chek-in.Majd ugyanez fordítva.Majd egyszercsak egy pecséttel és aláírással megoldódott a szituáció.Felszállhattunk...végre.A gép is szép , új volt és a pilóta is tapasztaltabbnak tűnt.Suhantunk vissza Bécsbe,sima utunk volt leszámítva az Alpok felett egy nagyjából 30perces légörvény zónát.Ott rázott picit,de aztán pontosan érkeztünk és ragyogó leszállással érintettük a kifutót.
  Ekkor volt 12.15 perc.A fuvarunk 3 körül ígérte magát...ígérte,de sajnos nem tudta tartani.
  Kőkeményen 8 óra után érkezett meg.Addigra végigjártuk az érzelmi skála minden fokát.
  Kezdve a "rohadj meg", befejezve a " kurvára nem érdekel már semmi" -ig.Életünket konkrétan meguntuk,de végre megérkezett Gergő és elindulhattunk Bp felé.Még soha nem örültem ennyire ennek a városnak mint akkor.Éjfél magasságában már a lakásban voltunk , de nem élvezhettük sokáig.Zuhany és elájulás..Reggel persze alkalmatlan voltam munkára,ezért még plusz egy napot kértem a cégtől.Meg is kaptam,igy volt időm kipakolni,mosni,meg pihenni.Anetta megjárta,mert ő mehetett dolgozni reggel ( hihihi ) és nehezen ment neki az ébredés...
  De megérkeztünk,sőt azóta visszatértünk a hétköznapokba.Ebben a ragyogó londoni időjárásban lassan már a tengerpart barnasága is lekopik rólunk.De dolog van.Lassan elkezdhetem végre a szalon felújítását és megnyitunk.Jöhetnek az ebek dögivel..
  Addig is élvezzük az emberek "kedvességét" és ott tartok,hogy elhatároztam szellemi síkon én még maradnék pár évig szabadságon.Elhatároztam,hogy számomra jelentéktelen emberek nem fognak tudni felidegesíteni a f@szságukkal.Ezt az elhatározást tettem múlthéten és azóta is bőszen tesztelnek ebben.Még aznap amikor megvilágosodtam -az emberi hülyeséget illetően- ,le is teszteltek ketten.Az egyik természetesen egy ügyfél volt,de azt zseniálisan rendeztem.

  De ami a hazaúton történt az tényleg megingatott egy pár percre.Történt ugyanis,hogy tekertem hazafelé a szokásos útvonalamon.Ez az útvonal Mészáros utca-Clark Ádám tér- Battyányi tér- rakpart / szétbombázott,bringázni király /- Tímár utca - Óbuda..
  Az esemény a Tímár utcánál történt.Elöljáróban annyit,hogy rendes sebességgel közlekedem ugyan,de a gyalogosok között mindig lassan gurulgatok.
  Szóval a Tímár utcánál van egy felüljáró,ahol a hévhez lehet eljutni,valamint át az Árpád út másik oldalára.Sehol máshol a közelben erre mód nincsen.Már messziről feltűnt nekem egy 35 körüli anyuka a túloldalon.Hanyagul a bringasáv közepén táboroztak a 3-4 év forma kannibáljával és vele egyenkorúnak tűnő tettestársával.Mire átértem a túloldalra ,már 2-3 bringást megállítottak.Nem értettem...egészen addig,amíg melléjük nem értem.Legurultam a felüljáróról ( sétáltak rajta emberek,ezért teli fékkel érkeztem meg mögéjük és szép lassan lecsorogtam ) és mondatfoszlányok ütötték meg a fülemet a trio felől.Gondoltam megállok és megkérdezem mit is mondtak,hátha valami kérdésük van.Még ki sem vettem a fülemből a zenét,amikor az anyuka nekem ugrott
  -Tolni kellene a biciklit!!
  Picikét összezavarodtam,bevallom nem erre a mondatra számítottam egy bicikliúton.
  -Tolniii? -kérdeztem bátortalanul.
  -Igen!Mert itt tilos kerékpározni.Kint van a tábla,hogy kerékpárral behajtani tilos!
  -A kerékpárúton!?Ezt mégis hogyan gondolja?
  -NEM!A felüljárón!

  Jaaaaa...leesett a tantusz.Emberünk azért állt -önjelölt rend őreként- a felüljáró mellett,mert úgy érezte ezt a "bűncselekményt" azonnal és helyben meg kell torolnia minden kerékpároson..

  -Elnézést,ön mióta áll itt?-kérdeztem érdeklődve mégis mennyi időt b@szott el a saját és gyermeke életéből erre a marhaságra
  -Több mint fél órája és te vagy a tizenixedik aki elkövette ezt a bűnt!

  Elmondanám,hogy a rakpart felőli - ahonnan én érkeztem - oldalán semmi tiltó táblát nem véltem azóta sem felfedezni.De ő biztosan jobban tudja..szóval...
  Akik ismernek azok tudják,én két dolgot nem szeretek.
  -Ha beleszólnak a dolgaimba
  -tiszteletlenséget
  A hölgyike mind a kettőt elkövette két mondaton belül.Beledumált abba,hogy mit csinálok és tegezett amikor én magáztam.Szerintem ez tiszteletlenség...
  A hangnemet és stílust már nem is értékelném külön,elég legyen annyi a gyermeke nem biztos,hogy a jó helyen nevelkedik.
  Szóval picit felrottyant az agyam.Azaz felrottyant volna,ha nem jut eszembe a fogadalmam.Ezt meg is osztottam a hölggyel:
  -Hölgyem.Az a helyzet,hogy most csak azért nem mondom azt amit gondolok önről és erről az egész szituációról,mert megfogadtam pont a mai napon valamit.Miszerint nem hagyom magamat felidegesíteni számomra jelentéktelen senkik f@szságaival!Szeretnék további kellemes délutánt és kötekedést kívánni.Tájékoztatásul közlöm,hogy NEM TOLOM A BICIKLIM!
  Majd felültem a paripára és elsöpörtem haza.Hátam mögött még hallatszott egy ideig ahogyan a liba kapkodott levegő után,de hamar elfújta azt a menetszél zúgása.
  Ezt javaslom mindenkinek a mindennapokra.F@szságra nem felelj ugyanakkora f@szsággal,mert az csak f@szságot fog szülni.Röhögd ki és menj tovább!
  Meglátod milyen jó érzés

  Szólj hozzá!

  Na akkor most.. vol. No 1

  Kentetsu 2009.06.19. 10:07

  Jóóóóó reggelt majdnem Vietnám!
  Vissza vagyunk , hogy egy nagy gondolkodó Jar-Jar Bings ( Star Wars a gyengébbek kedvéért) szavait idézzem.Mintha csak tegnap lett volna az, amikor bevéstem azon bejegyzésemet miszerint:
  "Szevasztok leléptünk haza!",majd elhúztunk nem délre,de Spanyolországba nyaralni.
  Erre már megint 2napja az irodában ülök és ütöm a gépet,mert újfent beragadt a rohadt caps lock igy minden nagybetűsen jelenik meg ebben a mondatban és lehet újraírnom az egészet..
  Szóval visszavagyunk és semmi sem változott itthon.Sas Józsi nevetséges ítélete,a mindenapok politikai abszurditásai és a cigány - magyar ellentét tovább mélyülése fogadott minket.Ezekről nem is nagyon ejtenék most szót,mert ezen a héten szellemi szabadságot vettem ki.Nem vagyok hajlandó foglalkozni a megvert diáklánnyal,a Simor offshore ügyeivel,az egyre kevesebbet érő fizetésünkkel,Budaházi ( nem kell neki az Y hiszen nem nemes ez ),Észak Koreával és a gumirakétáival,a H1N1 -el és gyilkos mutáns kistestvéreivel ... és még sorolhatnám,de nem fogom!Elhatároztam,hogy fatalista
  leszek és minden fos ellenére - amit tölcséren próbálnak legyömöszölni a torkunkon - én jól fogom magamat érezni.. :)
  Erre be is melegítettünk az elmúlt egy hétben.Mint már bizonyára tudjátok Spanyolországba látogattunk.Olcsónak vélt jegyünk Bécs -Alicante vonalon támadtunk.Rém izgalmas lett ez,lévén reggel 6-kor indult a járat Alicanteba.unokatesóm vitt ki minket,csak ő reggel 4.30kor kezd melóban.Ebből adódóan mi már hajnali 1kor kint tespedtünk a bécsi repülőtéren.Annyit elárulhatok,hogy nem lesz a kedvenc helyem.Az összes utazóra jut nagyjából 8 ülőhely az egész komplexumban.Abból 11et már el is foglaltak mire mi odaértünk.Nem volt más választásunk,szépen megágyaztunk egy sarokban az anyósnak szállítandó ruháival és megpróbáltunk pihenni egyet.Természetesen megtaláltuk azt a pontot az egész környéken,ahol mindenki legalább egyszer átmegy.Takarítók,biztonságiak seggfejek,valamint egy légy.Ez a légy valamiért a többezer négyzetméternyi területből,pont azt a pár négyzetcm-t akarta használatba venni,ahol az én fejem - pontosabban orrom - volt.Minden adott volt azon nagyszerű dologhoz,hogy még relaxálni se tudjak az előttünk álló órák során.
  Nem is sikerült,végül feladtuk és átcuccoltunk a check in pultok vonalához.Itt találtunk üres padokat és üvöltözve röhögő tótokat.Pihenés lehetetlen újfent,bár Anetta egész jól tűrte.Neki sikerült 30percet hunynia.
  Végtelennek tűnő órák után elérkezett a pillanat,megnyitották a chek in pultokat - persze késve - és elindult a muri.
  Mint említettem baráti párral utaztunk.Ők olyan 5 óra magasságában futottak be,de ráértek volna bőven.Hiszen természetesen késett a gép.Skyeurope-val még nem sikerült úgy repülnöm,hogy ne legyen gond.Amúgy is picit ódzkodom tőlük.Ez az érzés még a régi repteres időből maradt meg,amikor is élőben élvezhettem egy nagyszerő Skyeurope előadást szerencsére nem utasként.
  Történt ugyanis,hogy a 2es hajtómű nem indult.Szerelőnk bőszen hadonászott vagy 2-3percig a pilótának,majd megunta és odasétált a hajtóműhöz.Egy rutinos mozdulattal felnyitotta az oldalát és derékig eltűnt benne.Matatott vagy 5 percig majd lassú,komótos léptekkel odasétált a kocsijához.Gondoltam majd valami finomechanikai eszközt fog kiemelni belőle ... és igazam lett!
  Igaz ez a szovjet módszer szerint történt.Gumikalapáccsal a kezében elindult a hajtómű felé és mielőtt bármit tehetett volna valaki,két határozott ütéssel megkínálta a repülőgép egyik legfontosabb elemét.Nem tudom mit ütött,de a hangját még a másik hajtómű zaja mellett is hallottam.Dolga végeztével jelezte a pilótának,hogy pörgessen és húzzon a fenébe.
  Soha nem fogom elfelejteni az utasok arcát,akik a gép azon oldalán ültek,hogy ezt láthassák.Nem volt őszinte a mosolyuk...szóvel ezen légitársasággal keltünk útra.Már a kapunál várakoztunk egy ideje amikor is bemondták:
  A járat " delay due to delay"..azaz késik késés miatt!Aha...
  de nem baj már úton vagyunk , még ez is csak módjával tudott ingerülté tenni.Végre elkezdték a beszállítást,de szinte már spanyolosan tették ezt.Hárman és hulla lassan...
  de sebaj a megadott indulási idő után kicsit több mint másfél óra múlva már a gép felé haladtunk.
  A gép felé , ami úgy festett mintha még a repülés hőskorszakából maradt volna itt.Időutazásra nem készültünk,ezért picit izgultam a géptest ütött - kopottságának okán.Beszálltunk - én persze vakablakot kaptam- Anetta dobott egy gyors imát és jó szorosan bekötöttük magunkat és már suhantunk is Alicante felé.Szinte már zökkenőmentes utunk volt,bár a landoláskor azt hittem beköszön a futómű az utastérbe úgy odavágta a pilóta.De lent voltunk és a hányingeres fáradtságomat is felváltotta egy bárgyú vigyorgás.Megjöttünk,megjöttünk,megjöttünk....
  Már nagyon vártuk ezt a pillanatot és még az sem rontotta el a boldogságomat,hogy az anyóséknál szállásolódtunk el.
  Szóval irány Torrevieja.Olyan volt az egész mintha el sem mentünk volna,vagy csak egy hétvégére ugrottunk volna Bp-re.Az idő ragyogó,a tenger kék és a sör hideg!Mi baj lehet?
  A válasz:Majd meglátod!
  Megérkeztünk anyósékhoz,igazából semmi baj nem volt velük az első napon.Hatalmasat kajáltunk,jófajta jamón és sajt,olivával.Aztán irány a medence és hasonfekve belehorkoltam egy 2-3órát a gumimatracba.Hatalmasat aludtam egészen addig,amíg a sógornőm kannibál kölyke meg nem jelent és 120decibel finom hangerővel fel nem ébresztett.Egy igazi kis "tündér" a leány.Ha ilyen gyerekem lenne elmennénk állatkertbe és otthagynám.Észre sem vennék a gondozók,hogy nem egy állat!Bár ez igazából sértés az állatokra nézve.Tőle nagyobb tenyérbemászó kölyköt nem ismertem még.11éves,de egy 20éves multimilliomos csemete stílusa szorult bele.Minden azonnal ,vagy még előbb kell és a kérem,köszönöm és szia szavakat kihagyták nála a tananyagból...szóval csípem a kiscsajt.Szerintem rossz nevet adtak neki.Kullancsnak kellett volna elnevezni.Villámgyorsan lekoptattuk és felvonultunk a szobába,átöltözés és irány megnézni a cuccainkat.Aggodalmam még velem volt,mert a holmink a sógornőék házában volt lerakva és már kb 4hónapja nem voltunk ekkor köszönőviszonyban sem egymással.Szeretnek belepofázni mások életébe és párom több évtized után eljutott odáig,hogy finoman megkérte testvérét,hogy foglalkozzon az elcseszett férjével,gyerekével és különben is azzal szórakozzon,ami vele egykorú és kéznél van!Na ezt nem bírta feldolgozni és azóta nem beszéltek.
  Nem túl okos dolog olyan valakit elküldeni a picsába aki hozzáfér számodra fontos tárgyakhoz.
  De szerencsére túl lusta volt kárt tenni bárminkben is.Azért mi igyekeztünk jófejek lenni,ezért vittünk egy üveg Unicumot ajándékba.Nagy duzzogva elfogadta,majd pár perc múlva kegyesen megbocsájtott nekünk - miért is!? - és szóba állt velünk.Szerintem már alig várta,hogy hozzánk szólhasson,csak egy picit még kellett a dráma.Na mindegy,kaptunk egy ömlesztett "dekurvajónekünkminden"előadást.Megmutatta az új autóját,ami csak 20millióval került többe mint az előző kocsija.A drágának nem felelt meg a coupe,cabrio merci,mert - állítása szerint - nem pörög.kapott helyette egy full extrás 7es BMW-t.
  Csak azt nem értem minek,mivel sosem vezet,mert:
  -nem tud
  -nem mer
  Szóval megvették a 6. autójukat,amiből 1-et használnak...no comment.
  Rövid barátkozás után magunkhoz vettük a nyári ruháinkat,cipőinket és irány vissza az oroszlánbarlangba.Az első nap olyan gyorsan rohant el,mintha egyszerre vezettem volna a sógornő összes kocsiját.Ájultunkban még a fülledt éjszaka sem zavart.Igy ért véget az első nap!

  Folyt.köv...

  Szólj hozzá!

  Újra,újra...

  Kentetsu 2009.06.17. 13:41


  Szeva mindenki.Megjöttünk...picit sírva,de itt vagyunk.Nagyszerű volt újra Spanyolhonban járni és olyan volt ez a hét mintha el sem jöttünk volna onnan.Még a közértes is örült , hogy újra találkoztunk,de az élményekről majd később.Picit megszívtuk a hazautat és még mindig próbálunk magunkhoz térni a tizenpár órás út viszontagságai után.
  Tehát türelem drága barátaim,holnap friss,ropogós bejegyzéssel jövünk újra.
  Elöljáróban csak annyit,hogy anyóséknál laktunk.Aki olvasta a régi bejegyzéseket az tudja,hogy ez mit jelent ...
  Hasta manana!

  Szólj hozzá!

  Haza mentünk...

  Kentetsu 2009.06.08. 15:36  Nagy nap volt a tegnap!Kiderült,hogy igazán "jó" úton halad az ország.
  Megint Vitéznő Morvai Krisztinára ébredtem.De most mosolygott és ez még ijesztőbb volt.Úgy festett mint a ragadozó az állatkertben etetés előtt.Szerintem már a jövőre tartandó parlamenti válsztásokat látta lelki szemei előtt.Végre elkészülhet a családi házuk,magyar munkásokkal / igaz román útlevél a zsebben / ősi magyar szokások szerint cigányokkal az alapban.
  Lesz ne mulass...a szavazatok statisztikai térképén jól látszott melyik megyékben erős a jobbik szavazótábor...BAZ,Szabolcs,Fejér...folytassam,magyarázzam?Nem kell..
  Mint ahogyan azt sem,hogy a "madarasok" szénné égtek.Háát igen ezt hozza magával az,ha gyenge a vezér és már olyan liberálisok,hogy még a hülyeségre is rábólintanak mert ugye szabad szavak,szabad gondolkodás,szabad elmenni a pics@ba...
  Na de ennyit is szerettem volna csupán foglalkozni a politikával.Vitya 1.0 vigyorgott - mögötte álló hölgy istenként tekintett a király tarkójára,remélem a célzást végezte éppen- Lendvai mint egy raptor acsarkodott és szerényen annyit mondott ő előre tudta.Dávid Ibolya hozta a formáját és nem mondott semmit.Persze egy dologban mindenki egyetértett,a Jobbik nem a jobbik és erősen aggályos a térhódításuk.Még a fityesz is burkoltan rosszallását- azt véltem felfedezni - rejtette el a sorok közé.Bár nekik gondolom az szúrta a szemét,hogy lenyúltak 3 helyet.Az biztos az ország 32 %-nak 56 %-a változást akar.Én is , de nem igy és nem velük...
  De tényleg ennyit a politikáról..
  Voltam a múlt héten egy Sales konferencián - WOW - A cégem küldött,hogy okosodjak...
  na ja.Jó volt,valamire.olyan érzésem volt,mintha egy hitgyülis Amway bemutatón lettem volna.
  -A jó értékesítés titka....megtudhatjátok a DVD kiadványomból,ami csak itt és csak most 16000 Ft...
  na persze
  Ennyi seggnyaló,rém szimpatikus emberrel már régen találkoztam..
  Mondom,Amway hitgyülibe oltva.Semmi értelme nem volt,de ott voltam és tudom milyen nem leszek sose.Hétvége esküvő jegyében telt jóbarátom Szabi napszúrást kapott és megnősült.Pedig próbáltam megakadályozni...de sajna ennyi.De legalább egy egész jó csajt vett el.Holnap mennek nászútra és ami vicces az,hogy mi is megyünk...nem kell rosszra gondolni,nem egy swinger klubbos nyaralásra indulunk.Csupán annyi történt,hogy véletlenül ugyanarra a gépre vettek jegyet mint mi és ugyanoda :)
  Szóval ők nászútra,mi pedig HAZA megyünk.Espana jövünk...!!!!!!!!
  Szóval egy hétig ne keressetek olvasni valót,ne hívjatok...mert HAZA MENTEM! :)
  Minden jót addig is nektek és sok sikert,mert lesz itt handa-banda!  2 komment

  Tegnap konferencián voltam...

  Kentetsu 2009.06.05. 16:44


  Szólj hozzá!

  Mindenki elmehet a pics@ba,kivéve akit bírok....

  Kentetsu 2009.06.03. 16:01

  Kicsit tele a tököm az emberekkel.Szívem szerint mindenkit elküldenék nyaralni,addig is élni lehessen ebben a városban.Rekordot ért el az egy főre jutó f@aszfejek száma az egész országban.Lassan a "kurva anyád"-at fogjuk a köszöntésre használni és akkor néznek rád furán,ha kedves vagy.Én próbálkozom rendületlenül,de ez egyre nehezebb.A mai napom is úgy telt a melóban,hogy elég sokszor megforgattam a bicskámat a kezemben de az istennek nem akart bezáródni,mert valami vadmarha mindig kísértette a sorsát.Nem is igazán akarok róla beszélni csak kérdezni szeretnék valamit.Mindenki úgy látja,hogy az embereknek elment az összes esze?Egy nagy rohadt depresszió tömeg lett az ország...
  Nekem ez nem tetszik,jó lenne rajta változtatni de nem lehet.A magyar ember egy pöcs.
  Ott tartok,hogy jelenleg még a legrosszabb időket is visszakívánom Spanyolországból.Még az is jobb volt...De nem akarok én is beállni a siratóasszonyok tömegébe,hiszen megy az üzlet- mondhatnám dübörög a gazdaság - igaz mikroban,de a közhangulat megöl.Híradót nem is kellene néznem úgyis tudom mi lesz benne.Nagy mosoly a bemondó lény arcán,majd átfordul a másik kamerába és dől a fos...
  Próbáltam,kerestem valami vicces storyt amit leírhatnék,de nem találok...ez nem tetszik.
  Úgyhogy inkább lecseréltem a zenéket a videosávban,feltettem egy fotóblogot a képeinknek és hazabringázok.
  Addig legalább nem látom a savanyú pofákat!
  Keresek valami vidám témát és jövök vissza.Most nem tudok építő lenni...

  4 komment